Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Kunnan Pojat -yhtyeen albumi Yleisön pyynnöstä. Kakkoseksi tuli Miljoonasade-yhtyeen ja Jyväskylä Sinfonian Kahdet askeleet. Pronssia otti Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band jaVoodoo woman.

Kuukauden levyn tekijä on Rovaniemen kaupungin virallinen rytmiorkesteri Kunnan Pojat. Yhtye koostuu kaupungin palveluksessa olevista musiikkimiehistä vahvistettuna vierailevilla tähdillä kuten harmonikkataiteilija Tatu Kantomaa ja Jaakko Laitinen, joka tunnetaan slaavilaisrytmien taitajana. Yhtyeen tarina alkaa vuodesta 2017, kun laulaja Jari Karjalainen palkattiin kulttuuritoimen muusikoksi esiintymään palvelutaloissa, päiväkeskuksissa ja muissa kaupungin toimipisteissä. Ryhmä kasvoi nopeasti kvartetiksi. Kunnan Poikien konsepti on hyväksi havaittu ja sitä on kokeiltu myös Riihimäen ja Hyvinkään seuduilla. Sikäläinen J.J. Laakso ja Kunnan Pojat on menestynyt Tätä Suomi tanssii -listalla vauhdikkaalla versiolla klassikosta Avaa sydämesi mulle.

Yleisön pyynnöstä -albumi koostuu takuuvarmoista klassikoista. 25 kappaleen kirjo ulottuu vanhasta tanssimusiikista ja kantrista rock’n rolliin, lattareihin ja Beatles-musiikkiin. Tyylikkäät ja oivaltavat sovitukset ovat ryhmän omia.

Erikoismaininnan ansaitsee levyn äänityspaikka, joka antaa oman säväyksensä kokonaisuuteen. Lapin jenkka soi hienosti Lapin Metsämuseossa, jonka akustiikka sopii erinomaisesti livenä tallennettuun kokonaisuuteen. Harmonikka ja akustiset kitarat ovat pääosassa useimmissa kappaleissa. Kunnan Poikien stemmalaulut ansaitsevat myös ”kymmenen pistettä ja papukaijamerkin”.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

KUNNAN POJAT

– Onpas suupieliä nostattava hyvän mielen levy! Kyllä kuulee ammattimiesten olevan asialla. Monipuolinen kappalevalikoima sopii radioaalloille. Reijo Glad, Radio Sandels

– Yhä nuoremmat täyttävät vuosia ja kansoittavat myös kuntien tilaisuuksia. Kunnan Pojat on tehnyt levyn uuden polven aikuisille ja varttuneille. Loistava kokoelma rytmimusiikkia eri aikakausilta. Pentti Teräväinen, Radio Musa

Kunnan Poikia on hyvin paljon toivottu, heitä on kehuttu – musiikki, laulu ja esiintyminen on pojilla niin hienosti hallinnassa. Heitä on ilo katsella ja kuunnella. ”Pojat” ovat hyvin ystävällisiä ja ottavat yleisön lämpimästi vastaan. Yleisön pyynnöstä on menevän reipas albumi. Musiikissa on vauhtia ja laulupuoli antaa kuuntelijalle juuri sen mitä laulusta toivotaankin. Kaikin puolin hieno porukka,hyvät muusikot ja laulajat ja hyvä laulu. Erkki Rantanen, Radio Robin Hood

Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band – Voodoo woman

– Suomi-bluesin grand old man Helge Tallqvistilla on kyky löytää rinnalleen hienoja naissolisteja. Nyt on vuorossa Charlotta Kerbs, joka käyttää taiteilijanimeä Charlotta Curves. Toimii. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Helmikuu 2021

  1. KUNNAN POJAT – Yleisön pyynnöstä (Rovaniemi)
  2. MILJOONASADE & JYVÄSKYLÄ SINFONIA – Kahdet askeleet (Sateen Ääni)
  3. CHARLOTTA CURVES & HELGE TALLQVIST BAND – Voodoo woman (Q Records)