– Äänestyksessä oli mukana tällä kertaa kolme tasavahvaa, erilaista albumia, joita on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. Niinpä päätimme nimetä kaikki kolme Kuukauden Levyksi, perustelee äänestyksen järjestäjä Pentti Teräväinen Discopress Oy:stä.

Tämä on ensimmäinen kerta valintojen historiassa, kun nimitys jaetaan kolmelle. Discopress on äänestyttänyt Kuukauden Levyjä tammikuusta 1990 alkaen.

ANTTI AHOPELTO

Kolminkertainen tangoprinssi aloitti uransa jo 90-luvulla Tenavatähti-kisoista. Levytysrintamalla hän ei ole pitänyt kiirettä, sillä uutuusalbumi on vasta toinen hänen urallaan. Monipuolinen levy sisältää modernia pop-iskelmää, mutta myös nuorekasta tanssimusiikkia. Ahopellon yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Petri Somer, Pertti Jalonen, Kyösti Mäkimattila ja Tage Borgmästars.

ARON

Elvis-tulkinnoistaan tunnettu Juha Leppänen alias Aron laulaa suomeksi albumillaan, joka on tehty lahtelaisten rock-muusikoiden kanssa. Levyllä soittavat mm. Pekka Devil Virtanen, Marko Haavisto, Kuja Salmi ja Viljami Viippola. Uutuuskappaleita ovat tehneet Esa Eloranta, Tapio Lauhamaa, Kari Kuuva sekä sanoittajat Jori Nummelin ja J.Ahola. ”Vuonna 75” ja ”56” soivat tanssilistalla.

JANNE LEINO & MEN IN BLACK

Ahkerasti levyttävä Janne Leino on yhdistänyt voimansa Jari Sillanpään pitkäaikaisen orkesterin Men In Blackin kanssa. Albumin kappaleet on sovitettu uudelleen ja osa on saanut myös uudet tekstit Sana Mustosen kynästä. Esimerkiksi radio- ja tanssilistoille noussut ”Saa pusun kuka vain” on lattariversio klassikosta ”Love Potion No. 9”.

KUUKAUDEN LEVY / Kesäkuu 2021

  1. ANTTI AHOPELTO – Paljon totta ja vähän unelmaa (GRF) ARON – Leikkipaikat nuoruuden (Aron Music) JANNE LEINO & MEN IN BLACK – Viihdeklassikot (Heremusic)
  2. ARI KUIVALAINEN – Sydämet kohtaavat (Blue Star)
  3. RAUTAKILPI ORKESTERI – Valoa ja lämpöä (Santa Claus Records)