Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu kaksi uutuusalbumia: Eija Kantola – Kipinä ja Kai Hyttinen Se oli silloin.

– Tällä kertaa valinta kohdistui kahteen erilaiseen iskelmälevyyn. Eija Kantola on levyttänyt uutta musiikkia ja Kai Hyttinen päivittänyt suurimpia hittejään 2020-luvulle. Näitä on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, perustelee äänestyksen järjestäjä Pentti Teräväinen Discopress Oy:stä. Discopress on äänestyttänyt Kuukauden Levyjä tammikuusta 1990 alkaen.

EIJA KANTOLA

Ensi vuonna 30-vuotisjuhliaan tangokuningattarena viettävät Eija Kantola on tanssipaikkojen kestosuosikki, jonka 20. albumi on laadukasta, uutta iskelmää. Studiovelho Pertti Jalonen on tuottanut kaikki kappaleet yhtä lukuunottamatta; ”Jos vielä oot vapaa” on saanut uuden käsittelyn Simo Koholta.

Yhteistyökumppaneina on maan parhaimmistoa: muiden muassa sanoittajat Sana Mustonen, Eija Hinkkala ja Kyösti Mäkimattila, jonka kanssa Eija duetoi upean slovarin ”Sinä teet minut ehjäksi”.

Taitava, tyylitajuinen laulaja ei tarvitse autotunea ja modernia äänimaisemaa. Hänellä on suora yhteys yleisöönsä, jota palvellaan tälläkin levyllä. Valittu linja pitää.

– Never say never again… Jussi Häkkilä, Radio Pooki

– Eija Kantolan albumilta löytyy niin kauniita esityksiä, on vanhaa ja uutta. Pitkän linjan suosittu upea laulaja ja hieno koko albumi. Rantaset, Radio Robin Hood

– Eijan levy on pirteä ja kuulostaa tuoreelta. Marcos Kuusjärvi, FinnRadio

KAI HYTTINEN

Viihdyttäjäveteraani Kai ”Kuju” Hyttinen on laulanut uusiksi uransa suurimpia hittejä, Petri Kokon moderneilla studiotaustoilla, mutta pääosin alkuperäisiä sovituksia kunnioittaen. ”Dirlanda” on jo menestynyt tanssi- ja radiolistoilla. Ja artistin repertuaarissa on ollut, mistä valita, materiaalia on runsaasti vaikka jatko-osia varten.

– Hienoa kuulla, kuinka Kuju on vuosikymmentenkin jälkeen komeassa laulukunnossa. Levy kuulostaa raikkaalta ja kappaleet ovat kuin eri planeetalta nykypoppiin verrattuna. Todellinen aikamatka käännösiskelmien kultaisille vuosille. Reijo Glad, Radio Sandels

KUUKAUDEN LEVY / Heinäkuu 2021

  1. EIJA KANTOLA – Kipinä (GRF)

KAI HYTTINEN – Se oli silloin (Poptori)

3. MIKA NUORVA – Tähtiportti (Humble House)