Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Pete Hämäläisen esikosalbumi Afrodite. Kakkoseksi tuli Teemu Roivaisen albumi Uusi alku. Pronssia otti Dave Lindholm.

Laulaja-lauluntekijä-kitaristi Pete Hämäläinen on useimmille aivan uusi tulokas, vaikka hänellä on takana jo vuosien musiikkiura. Kuopiosta kotoisin oleva Hämäläinen on valmistunut konservatoriosta ja toiminut musiikiniopettajana. Hän vaikuttaa nykyään Jyväskylässä ja soittaa tangokuningatar Saija Tuupasen eXmiehet-orkesterissa.

Oma albumi alkoi edetä viime keväänä, kun Pete Hämäläisen ”Kesäillan humppa” pääsi radiosoittoon useilla kanavilla.

Albumin kaikki kappaleet ovat Hämäläisen omia sävellyksiä ja kahta lukuun ottamatta myös omia sanoituksia. Mukana levyä työstämässä on ollut toistakymmentä musiikin ammattilaista.

Tässä musiikkitoimittajien kommentteja suosikistaan.

PETE HÄMÄLÄINEN

– Monipuoliselta levyltä löytyy paljon soitettavaa radioon. Autosoittimessa matka lyhenee kummasti tätä kuunnellessa. Suomalainen musiikkibisnes on muuttunut, eikä välttämättä parempaan suuntaan, kun näin laadukas levy täytyy tehdä omakustanteena. Toisaalta taas, silloin ei ole pakko taipua levyfirman formaattiin. Reijo Glad, Radio Sandels

– Onnistunut kokonaisuus, jonka kappaleet kulkevat vaivattomasti ja saavat hyvälle tuulelle. ”Kotimaani Tämä Pohjoinen” edustaa levyn ihan parasta antia. Siitä on hyvä vaikka avata tutustuminen tähän levyyn. Rullaavat tekstit ja tarttuvat melodiat jotka istuvat suomalaiseen sielunmaisemaan ovat tämän levy kokonaisuuden valtit. Marcos Kuusijärvi, Finnradio

– Kyllä huomaa, että Pete on käynyt kovaa musiikkikoulua Saija Tuupasen kelkassa. Hänellä on vahva kenttätuntuma siihen, mikä miellyttää tanssikansaa ja oikean iskelmän ystäviä. Kesäillan humppa ja levyn päättävä lattari-instrumentaali piristävät kokonaisuutta. Varsinkin Rondo Brazil lataa isoja odotuksia tulevaan tuotantoon. Pentti Teräväinen, Radio Musa

– eXmies-kitaristi vangitsi Jumalattaren levylle. Ilmari Aikio, Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Lokakuu 2021

  1. PETE HÄMÄLÄINEN – Afrodite (Levyklaani)
  2. TEEMU ROIVAINEN – Uusi alku (Yume Records)
  3. DAVE LINDHOLM LIGHTS – Honolulu + 1 Hour (Emsalö Music)