Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu Pauli Haapalaisen Lauantaitanssit ja Sirpa Solan Uskallan. Kolmen kärkeen sijoittui myös Marinon ja Sunrise Orchestran albumi Kauan sitten.

– Vuodenvaihteen jälkeen ilmestyi useita kotimaisia iskelmäalbumeja, joita yhdistää laadukas tuotanto. Kun korona vei artistien keikat, monet ovat käyttäneet näin vapautuneen ajan levytyksiin ja niiden hiomiseen, toteaa Pentti Teräväinen, joka on järjestänyt Kuukauden Levy -valinnat vuodesta 1990 alkaen.

Äänestyksissä vedetään edelleen tiukkaa linjaa, jonka mukaan ehdolle otetaan ainoastaan fyysisessä muodossa ilmestyneet ja radioille toimitetut CD:t.

Lauantaitanssit-albumin kaikki sanoitukset ovat Pauli Haapalaisen käsialaa, sävellykset ovat Veikko Juntusen ja sovittaja Rauno Pelkosen. Levyllä on laaja valikoima erilaisia tanssilajeja, jopa Ateenan aamut ja Sait sormuksen, joissa liikutaan sirtaki-tanssin tunnelmissa. Buzukia soittaa kreikkalainen muusikko.

Sirpa Sola voitti paikallisradioiden Radiotähti-kisan 1997,jolloin hänet valittiin myös Lavatähtiprinsessaksi. Esikoisalbumia saatiin odottaa lähes 25 vuotta. Tuottajana on toiminut Simo Koho, jonka nimi löytyy monien viime aikojen hittien takaa.

Marino & Sunrise Orchestra esittää albumillaan 60-luvun ja latinomusiikin helmiä. Mukana on muun muassa The Beatlesin vähemmän kuultuja lauluja ja Lollipopsien I Will Stay slovariksi sovitettuna.

Tässä musiikkitoimittajien lausuntoja suosikeistaan.

PAULI HAAPALAINEN

– Jokaisena lauantaina tanssit Haapalaisen tahdissa. Ilmari Aikio, Radio Inari

– Monipuolisella levyllä on paljon radiosoittoon sopivaa materiaalia aikuiseen makuun. Haapalainen on pätevä sanoittaja, jonka kynästä ovat oman laulunsa saaneet myös legendat Marilyn ja Engelbert. Tällä levyllä voi pitää myös tunnin nurkkatanssit, kun tanssilajeja on joka lähtöön. Reijo Glad / Radio Sandels

– Lauantaitanssit on takuuvarmaa tanssimusiikkia. Koko albumi on hienosti tehty ja sisältää monipuolista tanssittavaa musiikkia. Nimibiisi on hyvä, menevä, kunnon humppa. Tämän päivän ”Humppaveikot”. Hyvää menoa tällä koko porukalla. Rantaset / Radio Robin Hood

– Säveltäjämestari Veikko Juntunen on saanut aisaparikseen tekstinikkari Haapalaisen, joiden yhteistyönä on syntynyt tyylikästä tanssimusiikkia. Rauno Pelkonen on säveltänyt osan ja sovittanut koko komean paketin. Pentti Teräväinen / Radio Musa

SIRPA SOLA

– Sirpan tunteikasta tulkintaa jää kuuntelemaan… Jussi Häkkilä / Radio Pooki

– Sirpa Sola on onnistunut tekemään hyvän kokonaisuuden. Uskallan ja Huomiseen ovat levyn helmiä, jotka sopivat täydellisesti Sirpa Solalle. Iskelmän ja popin maailmoissa kevyesti liikkuva Sirpa Sola luo myös äänellään hienoja tunnelmia kuten kappaleessa Tuulisella puuttomalla. Useat levyn kappaleet ovat jo olleet paljon soitettuja ja toivottuja. Marcos / FinnRadio

– Lähes 25 vuoden hiljaiselon jälkeen voi vain ihmetellä, miten iso levy-yhtiö hukkasi tilaisuutensa nostaa Sirpa Sola maan ykköslaulajien kaartiin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Sirpa Sola on loistava laulaja, albumi on täysipainoinen kokonaisuus ja Simo Koho pätevä studiovelho. Pentti Teräväinen / Radio Musa

MARINO & SUNRISE ORCHESTRA

– Äänite erottuu kyllä tämän päivän massatuotannosta, on hieno kokonaisuus. Romanttista, herkkää, koskettavaa tunnelmaa ja mukavaa tanssittavaa musiikkia. Kauan sitten on hieno, kaunis avausraita. Musiikin ammattilaiset osaavat hoitaa työnsä hyvin alusta loppuun. Rantaset / Radio Robin Hood

KUUKAUDEN LEVY / Tammikuu 2022

1. PAULI HAAPALAINEN – Lauantaitanssit (Bestman Music)

SIRPA SOLA – Uskallan (Ippaiila Group)

3. MARINO & SUNRISE ORCHESTRA – Kauan sitten (Marinosun)

4. MIKKO MÄKELÄINEN – Onneni (omak.)

5. HURMA – Hurma (omak.)

6. LASSE LUND – Kultani luo (omak.)