Mäntyharjulaisen Urpo Heikkilän albumi Suojatie on valittu paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Kakkoseksi äänestettiin Järvensivun nimikkoalbumi. Pronssia otti Million Dollar Tones ja Come on!

Urpo Heikkilän albumin takaa löytyvät hittinikkarit Pertti Haverinen ja Lasse Wikman, jotka ovat rustanneet Heikkilälle radio- ja tanssihittejä jo vuosien ajan.

Albumilla on savonmurteella laulettu Mänin Tinteriin, joka on saanut radionkuuntelijat kyselemään tekijöiden perään. Kappale tehtiin alun perin kirjakielellä, kunnes Urpo väänsi sen myös savoksi. Tanssijalan alle menevästä laulusta kehkeytyi tanssikansan suosikki, joka on ollut kohta vuoden päivät Tätä Suomi tanssii -listalla. Menestys oli yllätys ainakin niille, jotka eivät tajua tanssi- ja huumorimusiikin päälle.

Levykannessa Urpo Heikkilä ylittää suojatien aitoon ”beatles-tyyliin”, mutta suomalaisessa kirkonkylässä.

Kansiteksteissä Heikkilä toteaa albumin olevan erään aikakauden päätös. Mihin hän suuntaa seuraavaksi, sitä ei kerrota.

Äänestyksen kakkoseksi tullut Järvensivu-albumi on A.Aallon Rytmiorkesterin laulajan Vesa Järvensivun ja hänen veljensä Timon yhteistyön tulos. Vesa laulaa Timon tekemiä, monipuolisia kappaleita. Tammerkoski-laulu on päässyt useiden radioiden soittoon, Peli on loppu menestyy tanssilistalla.

URPO HEIKKILÄ

– Täytyy myöntää, että repesin, kun kuulin ensi kertaa savonkielisen Mänin Tinteriin. Vaikka moni saattaa pitää näitä lauluja huumorimusiikkina, niissä on myös vakava pohjavire. Tarinoita keski-ikäisen miehen maailmasta, jossa kaikki ei ole pelkkää päivänpaistetta. Mikä parasta, kappaleet sopivat radiosoittoon. Reijo Glad / Radio Sandels

– Albumi on hyvä esimerkki kuinka laadukas tuotanto, hyvät biisit ja uskottava artisti kohtaavat. Kun kaikki palat loksahtavat kohdalleen, laulut löytävät kuulijansa. Jos Urpo jatkaa humorististen laulujen parissa, hänestä voi kehittyä Jaakko Tepon perinteen jatkaja. Pentti Teräväinen / Radio Musa

MILLION DOLLAR TONES

– Tiukkaa groovea. Mainio cocktail vanhaa rockia ja rhythm ’n’ bluesia. Livenä uskomattoman kova yhtye. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Toukokuu 2022

1. URPO HEIKKILÄ – Suojatie (Falcon)

2. JÄRVENSIVU (omak.)

3. MILLION DOLLAR TONES – Come on! (Bluelight)

4. TERO KUPARINEN – Omistettu (omak.)