Laulaja-huuliharpisti Juha Kartanon albumi Sydän mun on valittu paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Kakkoseksi rankattiin Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin Believe Or Not.

Riihimäkeläinen Juha Kartano on useimmille aivan uusi tulokas, vaikka miehellä on takana musiikkiuraa jo yli 30 vuotta. Hän opiskeli huuliharpun soittoa Pepe Ahlqvistin johdolla ja liittyi 90-luvun alkupuolella mukaan Pepe ja Hyvä olo -nimiseen bändiin, joka nykyään tunnetaan nimellä Teleks. Kartano on keikkaillut pitkään blueskitaristi Jonne Kulluvaaran kanssa ja duo on myös levyttänyt. Uuden albumin piti olla alun perin duon levy, mutta siitä tulikin Kartanon soololevy.

Sydän mun -albumi koostuu Tomi Leinon sävellyksistä ja Sami Parkkisen sanoituksista. Levy on laadukasta ”aikamiesten rootsmusaa”, jossa kuuluu bluesia, rockia, kantria ja soulia. Perinnetietoisuus ja tutunkuuloisuus ovat olennainen osa tätä genreä.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

JUHA KARTANO

– Hyvin tehtyä ja tuotettua bändimusiikkia, joka sopii myös radioaalloille. Juha Kartanon soundi ja laulutapa on positiivisella tavalla ”iskelmällinen”, se ei karkota kuuntelijoita kuten monet rosoisemmat laulajat. Reijo Glad, Radio Sandels

– Blues-pohjaisen musiikin popularisointia on odotettu jo jonkin aikaa. Tämähän toimii autossa, kotistereoissa ja korvakuulokkeissa. Levy kestää kuuntelua, sillä taitaville muusikoille annetaan tilaisuuksia loistaa. Pentti Teräväinen, Radio Musa

– Kyllä tämä ansaitsee Kuukauden Levy -tittelin. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

TUOMARI NURMIO & KNUCKLEBONE OSCAR

– Uskottava on, että Tuomari Nurmio vetää häpeilemättömän rouheasti Knucklebone Oscarin kanssa tasapainoisen ja kulkevan levyn! Tämä on parasta Tuomari Nurmiota ja Knucklebone Oscarin soitossa on sellaista tytinää, että se laittaa jalkoihin täpinää. John the Revelator, Fire and Brimstone ja War ovat hyvät raidat tutustua levyyn! Marcos Kuusjärvi / FinnRadio

KUUNTELE Juha Kartano – Sydän mun