Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu kaksi erilaista iskelmälevyä. Viihteen veteraanin Pasi Kauniston laulama Suomalainen sielunmaisema vetoaa varttuneempaan kuulijakuntaan, kun taas Anne Mattila kunnostautuu omavaraisena laulaja-lauluntekijänä albumillaan Tie jonka sydän valitsee.

Pasi Kauniston (72) ura alkoi jo 55 vuotta sitten, kun hän pääsi maestro Toivo Kärjen talliin. Kaunisto on pitänyt linjansa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Hän on eittämättä maan rakastetuimpia iskelmä- ja viihdelaulajia.

Uudella levyllä kuullaan sekä uutta että vanhempaa materiaalia. Studiomestari Petri Kokko on sovittanut 20 kappaleen albumille uudet versiot mm. sellaisista klassikoista kuin Koskaan et muuttua saa, Sanat eivät riitä kertomaan, Lakeuden kutsu, Nelostie ja Maa muuttukoon. Albumilla on myös Kauniston laulama Taivaan tulet– televisiosarjan tunnari.

Nimikappale Suomalainen sielunmaisema hivelee erityisesti mennyttä Suomea muistelevien sielua. Kappale onkin ollut yksi kevätkauden soitetuimmista hiteistä maakuntien radioissa, ja se menestyy myös tanssilistalla.

Pasi Kauniston Milja-tyttären kirjoittama elämäkerta ilmestyi viime vuonna ja toi laulajan myös valtakunnallisiin medioihin. Kirjassa käydään läpi Kauniston uran ylä- ja alamäet, huippukohdat, karikot ja ongelmat.

Anne lauluntekijänä

Kuvataiteilijakin menestynyt nuoremman polven iskelmäsuosikki Anne Mattila esittäytyy uudella albumillaan taitavana lauluntekijänä, sillä valtaosa lauluista on hänen omia sävellyksiään ja sanoituksiaan. Tuottajana on toiminut omaa studiotaan pyörittävä puoliso Kari Tenkula.

Mattilan varsin henkilökohtaisissa lauluissa kuuluu nuorten aikuisten maailma, rakkaus ja parisuhteen kiemurat. Mattila on ottanut selkeästi etäisyyttä aiempaan tuotantoonsa, joka oli tähdätty myös tanssijalan alle. Radiolistoille ovat nousseet mm. kappaleet Me puhuttiin, Vain sinä ja minä, Teet sä mitä vaan ja Sydämes viiraa.