Kari Lampikallio (Tommi Korpela) on iskelmälaulaja ja naisten kestosuosikki. Uusin hittibiisi ”Sylisi lämpöön” on soittolistojen ykkönen ja kaikki on muutenkin täydellistä, ihanaa Sonja-vaimoa (Minna Haapkylä) myöten. Karin elämässä on vain pari pientä säröä – Sonja on paitsi ihana, myös mustasukkainen psykopaatti, ja Karin amerikanraudan takakontissa on ruumista muistuttava mattokäärö. Tilanne vaatii nopeaa ratkaisua, sillä aamulla pitäisi lentää etelänlomalle pois talvisesta Helsingistä.

Ruotsalainen hetki -elokuva tuli teatterilevitykseen 7. marraskuuta 2014.

Epätoivoissaan Kari soittaa bändikavereilleen vuosien takaa ja pyytää heidät apuun. Harmi, ettei Kari ole miettinyt suunnitelmaansa aivan loppuun asti. Bändin kosketinsoittaja Elisa (Elina Knihtilä) on odottanut kaksikymmentä vuotta, että saisi Karin viimein omakseen. Ja Antero (Hannu-Pekka Björkman), peruskomppia palvova rumpali, on odottanut kaksikymmentä vuotta, että saisi Karin hengiltä.

Kari tietää kokemuksesta että silloin kun valehtelu, lahjonta ja kiristys eivät auta, on vedottava tunteisiin. Ja pidettävä bänditreenit. Siinä sivussa on tietenkin päästävä eroon ruumiista, miksei samalla myös rasittavasta Sonjasta. Seuraa kylmäverisiä tekoja, huikeita musiikkiesityksiä, rakkaudentunnustuksia ja vaivautuneita perunansyöntihetkiä. Mutta se sopii Karille, sillä Kari on kaveri, joka ei koskaan ole ollut sanansa mittainen mies.

Elokuvaan liittyvä musiikkivideo julkaistu

Kari Lampikallio & Rakkauden suurvisiirit: Sylisi lämpöön –video on kuin mikä tahansa musiikkivideo. Tosin se on ehkä hieman kieli poskessa tehty versio iskelmämusiikkivideoista. Tommi Korpelan komea ääni on kuin luotu iskelmän esittämiseen.

Sylisi lämpöön on elokuvamusiikin saralla ansioituneen Pessi Levannon säveltämä ja sovittama kappale. Lisäksi biisissä kuullaan kotimaisten huippumuusikoiden kuten Sami Kuoppamäen, Antti Lötjösen ja Markku Kanervan taiturointia. Sanoitukset ovat puolestaan elokuvan käsikirjoittaja Teemu Kaskisen käsialaa.

Sylisi lämpöön -kappale on saatavilla iTunesista, Google Play Storesta, Spotifysta ja Deezeristä. Musiikkivideo on katsottavissa Vimeossa.

”Hetki ennen heräämistä on nimeltään ruotsalainen hetki. Sen pitäisi antaa jatkua niin pitkään kuin mahdollista.”

MERVI ALA-PRINKKILÄ

Jaa