Tamperelainen suomirockyhtye Kormus julkaisi vuoden alussa esikoisalbuminsa Julkista materiaa. Vuoden ensimmäinen albumi tuli useimmille ihan puun takaa. Kommentit alan ammattilaisilta ovat olleet kannustavia ja myös hämmästyneitä: – Mistä tällaisia bändejä oikein tulee?

Kormuksen musiikki on suomi- ja manserockia, jossa kuuluvat vaikutteet lajin legendoilta. Sanasto ja kuvasto on positiivisesti perinteinen; nämä laulut voisivat olla yhtä hyvin 1970-luvulta kuin 2020-luvulta. Ne ovat siis ajattomia, jotkut jopa klassikkoainesta. Radiosoittoon esikoisalbumilta on jo noussut avausraita Lattias’ on mun kattoni.

antonaikasYhtyeen laulaja-lauluntekijä-kitaristi Anton Äikäs saapui haastatteluun levykannesta poikkeavassa ”luukissa”. Pitkä vaalea letti oli lyhentynyt, sillä mies on parhaillaan varusmiespalveluksessa. Anton otaksuu, että Kormus pystyy treenaamaan ja keikkailemaan inttiaikanakin, kunhan lomat alkavat pyöriä Pirkkalassa. Asepalveluksen hän kertoo valinneensa myös kunnioituksesta vanhempia sukupolvia kohtaan.

Kormus on perinteinen trio, jossa rummuissa on Kari Luomaharju ja bassossa Aaro Alatalo. Mikä ihmeen Kormus? Asiaan voi perehtyä kuuntelemalla Popedan samannimisen kappaleen.

Lisää bändistä nettisivuilla 

Kuuntele Antonin haastattelu: