Kansainvälisiä levymyyntitilastoja 1970-luvulla hallinnut kreikkalainen laulaja Demis Roussos on kuollut ateenalaisessa sairaalassa 69 vuoden ikäisenä. Asiasta kertoo mm. BBC News.

Roussos nousi pinnalle Aphrodite´s Child -yhtyeen riveistä 1960-luvun lopulla. Yhtyekaverina oli mm. kosketinsoittaja Vangelis. Yhtye ikuisti hitit Rain and tears, I want to live, It´s five O´clock sekä Spring, summer, winter and fall.

Aphrodite´s Child hajosi 1970-luvun alussa. Roussos ryhtyi sooloartistiksi ja pärjäsikin loistavasti, eikä vähiten täällä Suomessa. Hän oli lihonut ja karvoittunut sekä toi mieleen ortodoksipappi Rasputinin, jonka ääni vei naisiltajalat alta.

Roussos konsertoi Suomessa ja muistetaan esim. hiteistä Forever and ever, My friend the Wind, Goodbye my love goodbye ja We shall dance. Roussosin albumeja kerrotaan ostetun maailmanlaajuisesti noin 60 miljoonaa kappaletta. Pieni comeback tapahtui 2009 ja toi muassaan uuden studiolevyn.

Jaa