Luin uutisen, jossa Vasemmistoliiton naiskansanedustaja sanoo, että lapsilta pitää kieltää uutisten katsominen. Eikö jo riitä Suomessa holhoaminen ja kiellot – vai viekö tämä kansanedustaja meitä kohti amerikkalaista holhousyhteiskuntaa?


No tämä ei ollut se pääasia vaan se, että luin Emma Gaala -ehdokkaiden uutisointia.  Helsingin Sanomat sekä pikkuveli Iltasanomat eivät sanallakaan maininneet uutisoinnissaan Iskelmä-albumien kategorian ehdokkaita. MIKSI? Nimittäin kummassakin uutisoinnissa oli sivulla sen verran tilaa, että sinne olisi mahtunut viisi riviä tekstiä.
Onko ”iskelmä” kirosana, jota ei voi mainita ja ei saa mainita missään yhteydessä ainakaan näiden lehtien sivuilla? Vai onko iskelmä liian vanhanaikaista? Vai ovatko ao. lehtien toimittajat niin tietämättömiä iskelmästä ja siksi varmuuden vuoksi jättävät asian mainitsematta? Vai pelkäävätkö he toimittajakollegoidensa edessä itsensä nolaamista, jos mainitsevat iskelmään liittyvän uutisen.

_MG_4520

Lasse Finska

Ja vielä yksi asia tulee mieleen, kun katselee MTV3:a.
Onko Suomessa enää muita viihdetähtiä kuin Putouksen ex-näyttelijät. Joo kaikki kunnia heille, he ovat hyviä, mutta liika on liikaa. Kolmosella ja taitaa muillakin kanavilla mennä viihdeohjelmia, joissa pääosassa ovat ex-Putoustähdet. Onko siis tarkoitus käyttää heidän kasvonsa kerralla tämän vuoden aikana loppuun, kun ovat joka ohjelmassa koko ajan? Muuten nytkin alkaa jokin musiikkiohjelma kolmosella, jossa on laulajatähtiä mukana. Epäilen vahvasti, että ei yhtään oikeaa iskelmätähteä –  siis meidän tanssimusiikin iskelmätähtiä. Eli tässäkin tulee eteen se, että iskelmä on kirosana joissakin piireissä.
Lasse Finska

Jaa