Yhdysvaltalainen musiikki- ja viihdealan ammattilehti Billboard on julkaissut vuotuisen Power 100 -listansa uuden uudistetun painoksen. Keiden ympärillä bisnes pyörii ja ketkä sitä pyörittävät armon vuonna 2015.

Top 10 -osioon mahtuu runsaasti niin sanotusti sikaariportaan väkeä, kuten tuottaja Jimmy Iovine ja Universal Music Groupin isoin kiho Lucian Grainge. Artisteja on joukossa täsmälleen kolme: Taylor Swift sijalla kaksi, Sam Smith ja Iggy Azalea sijoilla 9 ja 10.

Taylor Swiftin hyvä ranking-sijoitus ei tule yllätyksenä. Hänen uusinta albumiaan on ostettu USA:ssa yli neljä miljoonaa kappaletta. Hän laittoi Spotifyn polvilleen, kun veti äänitteensä pois Spotifyn tarjonnasta. Hänestä on tullut nuorten hurjapäiden keulakuva.

Asemiaan menetyttänyt Apple iTunes on sijalla 17, Spotify-musiikkipalvelu sijalla 30, musiikkikaupunki Nashville löytyy sijalta 20, tuottaja Pharrell neljä porrasta alempaa.