Urjalalainen orkesteri Jari & Taika tarjosi omaa Aamuyön ikuisuus -biisiään UMK-kisaan 2011 ja yllättyi itsekin, kun selvitti tiensä finaaliin asti. Sen jälkeen asiat ovat vyöryneet eteenpäin kansainvälisissä merkeissä. Niin uskomattomalta kuin se voi kuulostaakin, yhtye on tehnyt kiertueen Vietnamissa ja tänä keväänä lähdetään Yhdysvaltoihin.
– Vietnamissa huomasi, kuinka musiikki yhdistää ja toimii yli kaikkien rajojen. Ihmiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia kaikkialla. Musiikki puhuttelee vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan, toteaa laulaja-lauluntekijä-hanuristi Jari Mustajärvi.
Seuraavat ulkomaan keikat sotetaan amerikansuomalaisten juhlissa, jonne yhtyeen piti lähteä vasta ensi vuonna. Lähtö aikaistui, kun tämänvuotinen artisti joutui perumaan keikkansa.
Kuten kuvista ja yhtyeen vermeistäkin voi päätellä, porukka poikkeaa tavallisista tanssiorkestereista hieman folkin suuntaan. Monipuoliseen soitinarsenaaliin kuuluu mm. saksofoni.
Uusi single Onni on matka / Kohti valoa esittelee yhtyeen osaamista sekä kaihoiskelmän saralla että kantrahtavalla Badding-osastolla. Positiivisesta palautteesta päätellen yhtye vastaa tällaisen musiikin tarpeeseen ja ns.tilaukseen. Esikoisalbumi ilmestyy kevätkauden 2015 aikana.

Kuuntele Jari Mustajärven haastattelu:

Jaa