Keminmaalta kotoisin oleva laulaja-muusikko Ilkka Marttala on julkaissut tasaiseen tahtiin radiosoittoon päätyneitä biisejä. Monet muistavat mm. sellaiset kappaleet kuin Ruiskukkia, Mä teen kunnon duunin ja Tumma joki… Uutta pitkäsoittoa on odotettu jo kauan.
– Kun levymyynnit ovat vähentyneet kautta linjan viime vuosina, niin kaikki hakevat sitä isoa hittiä ja sopivaa ajankohtaa. Uskon, että nyt aletaan olla asian ytimessä, kun saatiin soittoon tämä Pimeää, Ilkka toteaa.
Pimeää-kappaleessa on kiehtovaa ristiriitaa kepeähkön sävelmän ja karumman puoleisen erotarinan välillä. Lopulta jää kuitenkin fiilis, että tästähän selvitään.
Tarina ei ole Ilkka Marttalan omasta elämästä, sillä mies on onnellisesti aviossa ja myös tuore isoisä.
– Kyllä tällaisia tarinoita löytyy varmasti kaikkien lähipiiristä. Laulajan pitää mennä tekstin sisään ja tulkita laulu uskottavasti.
Ilkka Marttala keikkailee ahkerasti oman Vetonaula-yhtyeensä kanssa. Ryhmää työllistävät klubi- ja lavakeikkojen ohella myös tunturien viihdekeskukset, joissa pärjää laajalla repertuaarilla. Monen muun tavoin Ilkka Marttalakin on nähnyt musiikkikulttuurin muutoksen, kun uusien ikäluokkien pääasiallinen illan viihde ei olekaan välttämättä paritanssi.
– Pysytään kehityksen kelkassa ja tarjotaan sellaista ohjelmistoa, että porukka viihtyy.

Katso Ilkka Marttalan nettisivut.

KUUNTELE haastattelu tästä

Jaa