Naapurimaamme ikioma Swedish Music Hall of Fame, ruotsalaisen musiikin kunniagalleria on saanut lisää ainaisjäseniä. Tämä oli vasta ensimmäinen täydennys sitten tapahtuman, jossa asiantuntijaraati nimesi ensimmäiset kaksitoista itseoikeutettua, joukossa mm. ABBA, Roxette, Eva Dahlgren, Evert Taube ja Monica
Zetterlund.

Ruotsilla on tunnetusti millä mällätä. Ensimmäisen täydennyskierroksen taso säilyi kovana, kun mukaan otettiin esim. oopperalegenda Jussi Björling, jazzin huippu Alice Babs, poptähti Robyn, kitaravirtuoosi Yngwie Malmsteen, mustan musiikin taituri Neneh Cherry ja euroviisusankari Carola Häggkvist.

Oven ulkopuolella ovat edelleen mm. Siw Malmkvist, Lil-Babs, Georg Wadenius, Benny Anderson sooloartistina, The Spotnicks, Rednex, Ace Of Base, Avicii, Jerry Williams, Lille Gerhard, Max Martin… Pääkriteerinä on se, että esikoislevyn ilmestymisestä on kulunut vähintään 20 vuotta.

Ruotsalaisen musiikin kunniagalleria sijaitsee Tukholman Djurgårdenissa ABBAmuseon naapurissa ja Gröna Lundin huvipuiston lähistöllä. Suomalaista vastinetta on puuhattu jo 80-luvulta alkaen: Viihdemuseo Emma toimi hetken aikaa Nokian Edenin tiloissa ja populaarimusiikin museo POMUS löytyy netistä.

Jaa