1960-luvulla USA:n suosituimpiin naispoppareihin kuulunut laulaja Lesley Gore kuollut 68 vuoden ikäisenä sairaalassa Manhattanilla. Goren kohtaloksi muodostui syöpäsairaus. Asiasta kertoo mm. People Magazine.

Gore oli vasta 17-vuotias kun ikuisti miljoonahitin, USA:n listaykkösen It`s my party. Hittiputkeen kertyivät lopulta myös Judy´s turn to cry, You don´t own me, She´s a fool sekä Maybe I know. Gore teki uransa aikana yksitoista albumia, joista viimeisimmän Ever since kymmenisen vuotta sitten.

It´s my party oli suuri kansainvälinen hitti, jota kierrätettiin monen artistin voimin. Ensimmäisten joukossa olivat brittitähti Helen Shapiro, The Chiffons, ruotsitar Lill Babs (Leva livet), Mina, Richard Anthony sekä Ringa ja Kaksoset.

Gore kuului tuottajavelho Quincy Jonesin löytöihin. Jones kiinnitti hänet Mercury Recordsin taiteilijakaartiin.

Gore näytteli Kissanaisen kaveria Kissimirriä 1960-luvun tv-sarjassa Batman-Lepakkomies. Hitti You don´t own me on näkyvästi esillä elokuvassa Hylättyjen vaimojen kerho (1996).

Neil Sedaka, Brian Wilson, Ronnie Spector, Darlene Love ja useat muut aikalaiset ovat muistaneet Gorea mm. Twitterissa. Helo