Keskiverto britti kuuntelee musiikkia kolme tuntia ja 23 minuuttia päivässä, siis neljän ja puolen albumin verran, tuore MasterCard -tutkimus kertoo.

Mainittu brändi sponsoroi Britannian ääniteteollisuuden vuotuista Brit Awards -palkintogaalaa ja päätti tutkia asioita pintaa syvemmältä. Samalla selvisi mitkä biisit juuri nyt todennäköisimmin löytyvät brittiläisten musiikinkuluttajien suosikkilistoilta.

Niiden joukossa ovat esim. The Beatlesin Hey Jude, Dolly Partonin Nine to Five, AC/DC:n Highway to hell, The Eaglesin Hotel California, Happy (Pharrell Williams), Lovely day (Bill Withers), Walking on sunshine (Katrina and the Waves), Wake me up before you go-go (Wham) sekä Eye of the Tiger (Survivor). Siis aivan samoja biisejä kuin suomalaisetkin radioistaan.

Britit eivät tee poikkeusta. He kuuntelevat musiikkia kaikkialla. Kotona, työssä, työmatkoilla, kuntosalissa, aamulla, päivällä, illalla.