Monessa liemessä ja bändissä keitetty laulaja-lauluntekijä Markus Raivio yllättää positiivisesti ensimmäisellä soolosinglellään. Kun mies on soittanut viisi vuotta Froikkareiden remmissä, voisi soolouran avauksen olevan jotain aivan muuta kuin hieman juhatapiomaista, folkahtavaa poppia. Tarkemmassa kuuntelussa biisistä kuoriutuu myös vakavampia sävyjä.

Markus Raivio on lukuisien musiikkitöidensä ohessa kouluttautunut musiikkiterapeutiksi. Työssään hän kohtaa nuoria, joista jokaisella on oma tarinansa, usein vieläpä varsin karu tarina. Markus on vakuuttunut, että musiikin terapeuttinen voima auttaa kaikkia eteenpäin.

markusraivio

Markus Raiviolla on näköalapaikka suomalaiseen todellisuuteen. Toisaalla keikkailu kosteissa pubeissa ja klubeissa, raskaat keikkareissut bändin jäsenenä. Toisaalla taas päivätyö ja herkkien ihmisten kohtaaminen. Niin paljon on aihetta lauluun ja teemalevyyn.

– Tottakai kaikissa lauluissa on jotain omaa ja jotain muualta kuultua. Olen kuitenkin tarkka siitä, että laulut ovat fiktiivisiä, eivät suoraan kenenkään elämästä. Näin kaikille lauluille löytyy yhtä monta tulkintaa kuin on kuulijoitakin.

– Aika paljon on tehty lauluja, joissa psyykkisistä häiriöistä kärsivä ihminen kertoo selviytymistarinansa. Oma näkökulmani terapeuttina on kuitenkin erilainen. Levyllä on paljon paradigmaa ja ristiriitaa, mutta myös lohtua ja toivoa. Työni äänituottajana sekä muusikkona on ollut kovin rock-henkistä. Tulevalla albumillani tutkin itsestäni myös muita puolia.

Haastattelutuokion jälkeen Markus suuntasi vielä sata kilometriä pohjoiseen soittamaan rumpuraidat erään artistin levylle. Kova sälli.

Katso Markus Raivion Wikipedia-sivu

Kuuntele Markuksen haastattelu

Jaa