Pohjoismaiden tunnetuimman vuotuisen rockfestivaalin Roskilden tämänvuotinen budjetti on kaikkinensa noin 20 miljoonaa euroa, josta kuusi seitsemän miljoonaa menee artistien, musiikkiviihteen ostamiseen.
Hinnat ovat Tanskassakin jatkuvassa nousussa. Oman lisänsä tuo kaksi uutta festivaalia Odensen Tinderbox ja Aarhusin NorthSide. Kilpailu artisteista käy hurjana. Asiasta kertoo festivaalin tiedottaja Christina Bilde.

Roskildessa on ensi kesänä noin 170 esiintyjää, joista runssat 40 tulee Tanskan omilta mailta. Kotimaisiahan saa yleisesti ottaen halvemmalla. Tämänvuotiselta esiintyjälistalta löytyvät mm. Paul McCartney, Florence + The Machine, Kendrick Lamar, Pharrell Williams, Muse, Mew, Nicki Minaj, First Aid Kit, Mastodon ja
Lamb Of God.

* Hämeenlinnaan kesällä saapuvaa AC/DC:tä odottaa ennätysyleisö: uuteen Kantolan tapahtumapuistoon on myyty jo yli 45 000 lippua, mikä ylittää yhtyeen aiempien Suomessa järjestettyjen konserttien myynnit.