Pitkän linjan muusikko Jukka Eskelinen julkaisi esikoisalbuminsa Elämäni tie huhtikuussa 2015. Mies ei ole sukua Kari Tapiolle, vaikka hänen äänenvärinsä on niin lähellä maestroa, että moni ammattilainenkin on erehtynyt luulemaan Kari Tapion olevan äänessä uutuuslevyllä.

Taiteilijanimi J. Eskelinen johtuu siitä, että Suomessa on keikkaillut toinenkin ihan samanniminen muusikko. Jukka ei halua tulla sekoitetuksi muihin, joten oli luontevaa ottaa käyttöön pelkkä J.

Eskelinen tuli musiikin pariin jo pikkupoikana, musikaalisen perheen kasvattina. Ensimmäiset bändiviritykset olivat jo kouluaikoina, kuinkas muuten. Taitava kitaristi ryhtyi ammattimuusikoksi nuorella iällä. Monia tähtiartisteja säestänyt Eskelinen on toiminut muun muassa Laila & Olavi – laulukisojen kapellimestarina.

Elämäni laulu -albumia on rakennettu vuosikausia. Levyn linja on positiivisella tavalla 70-lukulainen: isoja iskelmiä, joissa pääsee laulamaan ja fraseeraamaan kunnolla. Hyvin valittujen covereiden lisäksi levyllä on tyylikkäitä uusia lauluja, jotka istuvat saumatta kokonaisuuteen.

Lisätietoa J. Eskelisestä löydät hänen nettisivuiltaan.

Kuuntele koko Listasuosikit-haastattelu täältä: