Pitkän linjan muusikko J. Eskelinen on voittanut radioiden Kuukauden Levy -äänestyksen esikoisalbumillaan Elämäni laulu. Kakkoseksi äänestettiin Marianne Kantolan albumi Kaikkein suurinta on rakkaus. Pronssia otti Texas Oilin albumi Rocket Fuel.

J. Eskelinen ei ole sukua Kari Tapiolle, vaikka hänen äänenvärinsä on niin lähellä maestroa, että moni ammattilainenkin on erehtynyt luulemaan Kari Tapion olevan äänessä uutuuslevyllä.

Taiteilijanimi J. Eskelinen johtuu siitä, että Suomessa on keikkaillut toinenkin ihan samanniminen muusikko. Jukka ei halua tulla sekoitetuksi muihin, joten oli luontevaa ottaa käyttöön pelkkä J.
Eskelinen tuli musiikin pariin jo pikkupoikana, musikaalisen perheen kasvattina. Ensimmäiset bändiviritykset olivat jo kouluaikoina, kuinkas muuten. Taitava kitaristi ryhtyi ammattimuusikoksi nuorella iällä. Monia tähtiartisteja säestänyt Eskelinen on toiminut muun muassa Laila & Olavi – laulukisojen kapellimestarina.
Elämäni laulu -albumia on rakennettu vuosikausia. Levyn linja on positiivisella tavalla 70-lukulainen: isoja iskelmiä, joissa pääsee laulamaan ja fraseeraamaan kunnolla. Hyvin valittujen covereiden lisäksi levyllä on tyylikkäitä uusia lauluja, jotka istuvat saumatta kokonaisuuteen.
J. Eskelinen on yksi kesän työllistetyimmistä tanssittajista. Ohjelmatoimiston mukaan keikkakalenteri täyttyy uuden levyn myötä, sillä kaikki haluavat nyt kuulla nousukiidossa olevaa artistia.
Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

J. ESKELINEN
– Loistava laulaja pysäyttää kuuntelemaan, onko äänessä Klabbinen. Vaikka kyseessä onkin pitkän linjan tekijä, äänessä on tuoreutta, tunnetta, taitoa ja tulkintaa. Myös tekstin käsittely on huolellista. Eskelinen on tähän aikaan sopiva karismaattinen, komeaääninen laulaja. Voi povata kiihkeitä, tunnelmallisia tanssi-iltoja Jin seurassa. Reijo Glad / Radio Sandels

– Erittäin hittipitoinen albumi, jonka kaikki kappaleet soveltuvat radiosoittoon. Myös tanssittavuus on otettu huomioon. Levyn teossa on ollut mukana aimo annos pelimannihenkeä, kun näin laadukas paketti on tehty omin voimin. Pentti Teräväinen / Radio Musa

TEXAS OIL
– Texas Oil rokkaa ja rollaa kuin pyörremyrsky. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

IRWIN GOODMAN
– Jo oli aikakin saada nämä aiemmin vain c-kasetilla tarjolla olleet laulut cd:lle. Jussi Häkkilä / Radio Pooki

KUUKAUDEN LEVY / Huhtikuu 2015
1. J ESKELINEN – Elämäni laulu (S-viihde)
2. MARIANNE KANTOLA – Kaikkein suurinta on rakkaus(Falcon)
3. TEXAS OIL ­ Rocket Fuel (Goofin’)
4. IRWIN GOODMAN – Ennenkuulumattomat (pienk.)
5. JARI GREK – Vierees kaipaatko mua (Finrila)
6. TOMMI KALENIUS – Liikuta mua (Kaiku)
7. TANSSIORKESTERI IPPE MANSIKKA (omak.)
8. PARIISIN KEVÄT – Musta laatikko (Sony Music)