Rolling Stone -lehti on järjestänyt yleisöäänestyksen artisteista, jotka ensi vuonna tulisi kelpuuttaa USA:n Clevelandissa toimivan Rock and Roll Hall of Famen kunniajäseniksi tietäen, että artistin ensimmäisen äänitteen ilmestymisestä pitää olla kulunut vähintään 25 vuotta.

Paalupaikalle nousi hevibändi Deep Purple, joka ikuisti ensimmäiset äänitteensä jo 1960-luvun lopulla. Deep Purple on ollut ehdolla mainittuun kunniagalleriaan,mutta jäänyt lopullisissa äänestyksissä ovien ulkopuolelle. Valinnasta päättää ”noin 700-jäseninen asiantuntijaeliitti”.

Fanien mielestä Deep Purple on kokenut vääryyttä jopa enemmän kuin toiselta sijalta löytyvä Electric Light Orchestra, jonka arvostus on vuosien vieriessä vain kasvanut. Yes on sijalla kolme, Chicago sijalla viisi, The Moody Blues sijalla yhdeksän.

Jaa