Musiikkialalla menestys perustuu useimmiten kovaan työhön, mutta kyllä sattumallakin on oma osuutensa. Tästä saa nyt nauttia oululainen Ässät-yhtye, joka sai yllättäen vetoapua korkealta taholta, pääministeriksi ryhtyvältä Juha Sipilältä.

Kun hallitusneuvotteluja olivat käyneet Sipilä, Soini ja Stubb, Juha Sipilä totesi S-alkuisten nimien perusteella, että kyseessä on politiikan Trio Ässät ja viittasi tunnettuun oululaiseen tanssiyhtyeeseen. Eikä aikaakaan, kun asia kantautui Lare Siltalan ja kumppaneiden korviin.

Ässien tiimi pisti töpinäksi. Sävellys ja sanoitus tilattiin ex-ässältä Jore Siltalalta, joka teki valmista parissa vuorokaudessa. Sitten homma eteni sovitukseen, treeneihin, äänitykseen, levytehtaalle ja tiedotukseen. Kymmenkunta miestä paiskoi töitä ja ideasta tuli totta eli valmis CD kymmenessä päivässä. Kolme ässää -biisi lähti soimaan radioissa saman tien.

Lue lisää Ässistä.

Kuuntele kappale täältä.

KUUNTELE Lare Siltalan haastattelu: