Ensimmäisestä Idols-kisasta 2004 pinnalle ponnahtanut Jani Wickholm on julkaissut uransa seitsemännen albumin, joka jatkaa hyväksi havaitulla melodisella suomirocklinjalla.

Jani kirjoittaa tarttuvia lauluja, joista löytyy myös ajattelemisen aihetta –  muun muassa elämästä, isyydestä, kulkemisesta – ja yksinäisyydestä. Tekstit ovat luettavissa lipukkeesta, joka on osa kokonaisuutta. Levyssä on avautuvat kannet, paljon tutkittavaa ja hieno grafiikka.

Kansikuva on kuvattu Alastaron kiihdytysradalla kesäyön hämyssä. Yksi levyn koskettavimmista kappaleista on Monza, joka on omistettu yli 40 vuotta sitten menehtyneelle moottoripyöräilijälegenda Jarno Saariselle.

Alun perin kitaristina aloittaneen lauluntekijän levy on sovitettu ilmavasti ja helposti kuunneltavaksi. Soundia riittää hifistelyynkin, sillä dynamiikka on kohdallaan.

Keikkojen välillä Jani tekee uutta musiikkia ja elää rauhallista perhe-elämää Sinisen tien lähituntumassa, Jämsän Koskenpäässä, joka sijaitsee optimaalisesti keskellä Suomea. Siitä syntyi laulu Uudisraivaaja, jossa on viestiä poliitikoille.

Jos et tiennyt, niin Sininen tie -matkailureitti menee Vaasasta Joensuun kautta itärajalle ja aina Petroskoihin saakka.

Lisää infoa Janin nettisivuilla.

Kuuntele haastattelu: