Laulaja-lauluntekijä Jani Wickholm on voittanut radioiden Kuukauden Levy -äänestyksen albumillaan Sininen tie. Kakkoseksi äänestettiin Anssi Kelan albumi Nostalgiaa. Pronssia otti Mr Breathlessin ja Esa Pulliainen C-Combon albumi Keep on rockin’.

Tämä on ensimmäiseltä Idols-kaudelta 2004 tunnetuksi tulleen Jani Wickholmin seitsemäs pitkäsoitto, joka jatkaa miehen melodista suomipop-linjaa. Edellinen Kuukauden Levy -voitto tuli Alumiinitähdet-albumilla kymmenen vuotta sitten.

Jani kirjoittaa tarttuvia lauluja, joista löytyy myös ajattelemisen aihetta elämästä, isyydestä, kulkemisesta – ja yksinäisyydestä.

Myös vinyylinä ilmestyvässä levyssä on avautuvat kannet, paljon infoa sisältävä vihkonen ja laadukas grafiikka.

Kansikuva on muuten kuvattu kesäyössä Alastaron kiihdytysradalla. Yksi levyn koskettavimmista kappaleista on Monza, joka on omistettu yli 40 vuotta sitten menehtyneelle moottoripyöräilijälegenda Jarno Saariselle. Maallemuustosta syntyi laulu Uudisraivaaja, jossa on ajankohtaista viestiä poliitikoille.

Alun perin kitaristina aloittaneen lauluntekijän levy on sovitettu ilmavasti ja helposti kuunneltavaksi. Soundia riittää hifistelyynkin, sillä dynamiikka on kohdallaan.

Sininen tie on myös matkailureitti, joka menee Vaasasta Joensuun kautta itärajalle ja aina Petroskoihin saakka.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

JANI WICKHOLM

– Sininen tie eteenpäin vie, matkallaan tuumi Wickholmin Jani. Ilmari Aikio, Radio Inari

– Janin ääni paranee kuin viini vanhetessaan. Siihen on tullut lisää syvyyttä, selkeyttä ja tulkintaa. Albumi sopii kesä- ja matkamusiikiksi, erityisesti roudan mylläämille teille. Reijo Glad, Radio Sandels

– Loistava kokonaisuus, jonka tekstit antavat ajattelemisen aihetta. Ajoitus on myös kohdallaan, kun valitaan monta kuuntelua kestävää levyä kesämökeille ja autoihin. Jani on taitava laulaja-lauluntekijä, jonka ura on nosteessa. Pentti Teräväinen, Radio Musa

MR BREATLESS & ESA PULLIAINEN C-COMBO

– Takuuvarmaa ”rootskamaa” alan miehiltä. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Toukokuu 2015

1. JANI WICKHOLM – Sininen tie (MMA Records)
2. ANSSI KELA – Nostalgiaa (Fried Music)
3. MR BREATHLESS & ESA PULLIAINEN C-COMBO – Keep on rockin’ (Turenki)
4. MARKO HAAVISTO & POUTAHAUKAT – Outolintu (Turenki)
5. SOUNDS OF THE CLOUDS – A/B (pienk.)
6. TOPI SAHA – Nykyaika (Warner)
7. ZEPHYR – Auringon tomua (Turenki)
8. ARI VIITALA – Tähän asti (pienk.)
9. JARI & TAIKA – Matkalla maailmaan (pienk.)
10. KALLE KLOTZ – Onnellinen mies (pienk.)

KUUNTELE Janin haastattelu: