Svengaava Pharrell Williams

Jos on viettänyt räppielämää 2000-luvun puolenvälin tienoilla, Ruisrockissa esiintynyt Pharrell Williams on ehdottomasti kova juttu. Hyväntuulinen Pharrell Williams pisti hittiä hitin perään reilun tunnin mittaisella keikalla. Viime vikojen listaykkösten lisäksi ruisrockilaisia hemmoteltiin vanhemmalla N.E.R.D.-aikaisella materiaalilla ja tuottajavelhon tähtikappaleilla. Williams esiintyi nelihenkisen tanssiryhmän kanssa, joiden kehumisessa Williamskaan ei säästellyt. Miksi olisikaan, sillä nöillä neljällä kauniilla tanssijalla oli tanssilajeista jokainen hallussaan.

Kyllä suomalaiset bilettäjät ovat onnessaan, kun aukeaa mahdollisuus päästä lavalle isoilla festareilla ja Pharrell Williams ei pihtaillut ihmismäärän suhteen. Alkuun lavalla pomppi läjä nuoria miehiä ilman paitaa, sen jälkeen jorasi, tanssi ja riehui naislauma ja lopulta lavalla nähtiin suloisia pikkulapsia, joita Williams hehkutti Suomen tulevaisuutena. Villit huhut kertoivat, että lapsensa saattoi saada lavalle, mikäli maksoi 150 euroa – menikö tämä sitten Williamsin vai tämän järjestysmiesten taskuun.

Ruisrock / Anne Teräväinen

Ruisrock / Anne Teräväinen

Ruudolf, Karri Koira ja koko jengi

Heti Pharrell Williamsin perään alkoi Suomi R&B -bileet Ruudolfin, Karri Koiran ja kumppaneiden johdolla. Keikka oli täynnä tanssia ja yhteislaulua! Lavalla nähtiin myös Musta Barbaari biisillä Salil eka, salil vika, joka tuttuun tapaan sai suomalaiset sekaisen. Myös Särre ja Hesan naiset saivat lanteet keinumaan. Keikka oli täydellinen hyvänmielen hetki, joka tuplasi auringon kuumuuden.

Ruisrock / Anne Teräväinen

 Kasmir – kesähittimies

Jos JVG on tunnettu kesähiteistään, niin alkaa olla myös Kasmir. Kuka kuuntelee Vadelmavene-biisiä ja miettii soutamista Helsingistä Hankoon keskellä talvea? Isojen hittibiisien sekaan mahtui tuntemattomampia hyvänmielen kappaleita, jotka nostivat yhtälailla ruisrockaajien kädet ilmaan. Tämän kesän ykkösbiisiksi nimetty Vauvoja kuultiin myös, tosin ilman biisillä alunperin fiittaavaa Saaraa. Livebändin kanssa esiintyneen Kasmirin kanssa lavalla nähtiin saksofonin nokassa Axl Smith.

Axwell^Ingrosso räjäytti

Ruisrock-lauantai päättyi tuttuun tapaan ilotulitukseen, kunnon klubimusaan ja valoshow’hun, kun Niittylavalle nousivat DJ-duo Axwell^Ingrosso. Siinä kohtaa kävi mielessä, tulisiko ”rock” tiputtaa Ruissista. Kun tanssibileet järjestetään jo Ruissalossa, juhlijat eivät kaipaa keskustan baareihin, vaikka niidenkin jonot kiemurtelivat pitkin teitä. Ruisrockin viimeisten tuntien aikana anniskelualueet myivät ei-oota, jolloin fiksuimmat ymmärsivät lähteä Ruisrockin tunnettua ”via Dolorosaa” pitkin kohti keskustaa tai kotia.

Teksti ja kuvat: Anne Teräväinen