Tangokuningatar 2003 Saija Tuupanen on nimetty Vuoden 2015 Tanssittajaksi. Vuoden 2015 Tanssittajatulokkaaksi nimettiin Leif Lindeman. Tätä Suomi tanssii –listan laatijoiden valinnat julkistettiin sunnuntaina 13.9. Tampereella ravintola Hullussa Porossa musiikkiväen Lavakauden päättäjäisissä, joita juhlittiin jo 26. kertaa.

Matti Esko ja Matti Fredi Siitonen palkittiin Sisu-palkinnoilla pitkästä ja johdonmukaisesta, edelleen jatkuvasta työstä suomalaisen tanssikulttuurin hyväksi. Kuvassa heidän seurassaan tangokuningas Kauko Simonen ja Jukka Jii Eskelinen, jotka palkittiin radioiden Kuukauden Levy- kunniakirjoilla.

Kesän 2015 tanssihitti –äänestyksen voitti Teemu Roivaisen ja Saara Aallon esittämä Sydämesi tyhjä huone, joka on ollut koko kesän ajan tanssilistan kärkipäässä. Alun perin kappaleen suomeksi levyttivät sekä Marjatta Leppänen että Esko Rahkonen. Eronneen, mutta ystävinä pysyneen pariskunnan tulkinta on vähintäänkin riipaiseva.

Tamperelainen Musa -erikoispalkinnon sai manserockin edelläkävijä Mauri Moog Konttinen, joka tunnetaan erityisesti Kontra-yhtyeestä ja Jerry Cotton -hitistä. Sähköinsinööri ja diplomi-insinööri Konttinen on kääntäjä ja paikallisen rock-kulttuurin tallentaja. Hänen muistelmiensa kolmas osa ilmestyi elokuussa.

Vuoden 2015 Tanssittaja Saija Tuupanen on vakiinnuttanut aseman kaiken ikäisen tanssikansan parissa. Vuoden 2003 tangokuningatar on ollut kesän keikkakuningatar. Hänen versionsa klassikosta Kanssain jos aiot vähän matkaa on ollut tanssilistalla jo lähes vuoden verran.

Vuoden 2015 Tanssittajatulokas Leif Lindeman nousi rakettimaisesti tanssikansan suosioon viime vuoden Tangomarkkinoiden jälkeen. Ahkerasti keikkailevaa laulajaa kiitellään hyvin valitusta, tanssijalan alle menevästä ohjelmistosta. Lindeman sai hiljattain kultalevyn kakkosalbumistaan Laulaa rakkaudesta, jonka markkinointikanavana käytettiin poikkeuksellisesti paikallisradiota.

Lavakauden päättäjäisissä palkittiin myös Vuoden 2014 Joululevy (Kyösti MäkimattilaJoulumuistoni) sekä radioiden Kuukauden Levy –voittajat vuoden ajalta, muiden muassa Jari Sillanpää, Jani Wickholm, Yö, Kauko Simonen, J Eskelinen ja Matti Esko.

Lisäksi palkittiin radioiden Vuoden 2014 Levyt

EDU KETTUNEN – Kadonnut maailma
IRINA BJÖRKLUND – La vie est une fete
JARI SILLANPÄÄ – Rakkaudella merkitty mies
KATJA LUKIN – Löysin viimein paikan kaivatun
TUURE KILPELÄINEN & KAIHON KARAVAANI – Käpälikkö
YÖ – Hyvässä ja pahassa

* KUVAGALLERIA sekä selostus seminaarista ja Tätä Suomi tanssii -gaalan ohjelmistosta on työn alla.