Suomalaiset musiikkielokuvat ovat olleet harvassa. Ohjaaja Oskari Sipolan toinen pitkä elokuva Ollaan vapaita tuo valkokankaalle niin uusia kuin jo tuttujakin näyttelijöitä. Maria Ylipää (Selja) ja Riku Nieminen (Henri) ovat jo laulutaitonsa aiemmin tuoneet esiin, nuori, Betoniyöstä tietoisuuteen noussut Johannes Brotherus (Leo), saa nyt todella näyttää muusikon kykynsä.

Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika.

Kolmekymppisen Seljan poikaystävä Tomi (Peter Kanerva) haluaa heidän menevän eteenpäin. Selja pysyisi mieluiten siinä missä on, parhaiden ystäviensä Henrin ja Iisan (Pihla Maalismaa) kanssa kommuunissa keskellä kaupunkia. Mutta Selja rakastaa Tomia, joten hän suostuu yhteiseen asuntolainaan. Sitten Seljan luo ilmaantuu 16-vuotias Leo, poika, jonka Selja luovutti adoptioon teini-ikäisenä.

Leon myötä kimppakämpän elämä on täynnä musiikkia, naurua ja suuria tunteita. Muutto Tomin kanssa alkaa vaikuttaa entistä huonommalta idealta. Leon kohteliaan ulkokuoren läpi näkee vain Henri, mutta Selja ei halua kuunnella hänen varoituksiaan. Selja on autuaan sokea sille, että Leo rakastuu itseään seitsemän vuotta vanhempaan Iisaan.

Samalla kun Selja saa uuden mahdollisuuden tutustua poikaansa, hän sekoittaa oman sekä parhaiden ystäviensä, kämppistensä, elämän.

Ollaan vapaita on uudenlainen musiikkielokuva, johon kappaleita ovat kirjoittaneet useat eturivin biisinkirjoittajat ja artistit kuten Paula Vesala, Lauri Ylönen, Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Timo Kiiskinen, Yona, Markus Koskinen, Pepe Johansson, Sanni, Elias Kaskinen, Asa, Super Janne, tuottaja MGI eli Henri Lanz, Matti Pitkänen ja Niina Koponen.

Elokuvasta on tehty soundtrack ja elokuvan kappaleet löytyvät myös Spotifystä.

Mervi Ala-Prinkkilä

Jaa