Rakentajaradio alkoi Radio Musan taajuudella torstaina 3.12.2015! Ohjelmasarjan aluksi vieraillaan Asuntomessuilla, jotka pidetään heinäkuussa 2016 Seinäjoella. Asuntomessut ovat mainio mahdollisuus saada kertakäynnillä laaja tietopaketti rakentamisen ja sisustamisen nykytilanteesta.

Rakentajaradio alkaa Asuntomessuilta, jotka ovat vuodesta 1970 alkaen innostaneet suomalaisia rakentamusen, asumisen ja sisustamisen pariin. Sadattuhannet perheet ovat saaneet asuntomessuilta kipinää oman talon rakentamiseen ja jo olemassaolevien rakennnusten remontointiin.

Vuoden 2016 Asuntomessut, joiden järjstysnumero on 47, pidetään Seinäjoella, jonne valmistuu uusi Pruukinrannan kaupunginosa Kyrkösjärven rannalle. Messutalot valmistuvat pääosin hyvissä ajoin ennen kesää. Rakentajaradio vieraili Pruukinrannassa syksyllä, jolloin rakennustyöt olivat jo hyvässä vauhdissa ja ensimmäinen talo jo täysin valmis.

Pasi Heiskanen

Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen luotsaa messuorganisaatiota pitkällä kokemuksella. Kuuntele juttutuokio:
_MG_9142

Kirsi Joensuu

Seinäjoen Asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu vastaa messujen sujumisesta paikallisella tasolla. Kuuntele Joensuun haastattelu:
_MG_9142

Pruukinrannan uusi asukas

Lehdistötilaisuuden jälkeen Rakentajaradio pääsi tutustumaan asuntomessualueeseen, jonne kohoaa 35 pientaloa. Alueelle tulee myös rivitaloja, joiden rakentaminen ei ollut vielä marraskuussa alkanut. Messuille tulee lisäksi puukerrostaloasuntoja.

Tapasimme alueella Jouni Tankan, jonka perheen talo rakennetaan niin sanotusti pitkästä tavarasta. Urheilullinen perheenisä arvostaa alueessa luonnonläheisyyttä, kotiovelta pääsee suoraan lenkkireitille ja uimarantakin on kivenheiton päässä. Kuuntele Tankan haastattelu:
_MG_9142

Arkkitehdit ovat Asuntomessujen taiteilijoita

Muutamissa kohteissa oli paikalla myös niiden suunnittelijoita. Arkkitehti Jukka Ulvinen tavattiin Passiivikivitalo-kohteessa nro 26, jonka hän on suunnitellut. Kuuntele Ulvisen haastattelu:
_MG_9142

Passiivikivitalo luottaa ekologiseen lämpöön

Asuntomessut on perinteisesti tapahtuma, jossa talotehtaat ja muut alan yritykset esittelevät uutuuksiaan ja innovaatioitaan. Tuttuja tampererelaisia yrityksiä alueelta löytyy useita. Kuuntele Passiivikivitalojen toimitusjohtaja Esa Tommolan haastattelu, jonka aiheena Tulilattia-tekniikka:
_MG_9142

Seinäjoen asuntomessut alkavat heinäkuussa samana viikonloppuna, jolloin juhlitaan Tangomarkkinoita. Jos aiot vierailla molemmissa samalla reissulla, majoitus kannnattaa hankkia hyvissä ajoin, sillä tungosta on tiedossa. Seinäjoella tapahtumia on runsaasti läpi koko kesän.

Pirkanmaalta voi toki käydä Asuntomessuilla ja tangoilla päiväseltäänkin; junalla matka kestää nopeimmillaan hieman toista tuntia ja autollakin vain runsaat kaksi tuntia.

Tutustu Asuntomessuihin netissä: asuntomessut.fi

HUOMIO! Sarjan muut jaksot löytyvät, kun siirrät kursorin sivun yläosassa olevaan RAKENTAJARADIO-kohtaan.