J. Karjalainen on voittanut paikallisradioiden Vuoden 2015 Levy -äänestyksen albumillaan Sinulle, Sofia. Kakkoseksi tuli Juha Tapion pitkäsoitto Sinun vuorosi loistaa. Pronssia otti Matti Eskon kantrihenkinen Järvenpää – Pasila.

Sinulle, Sofia -albumi jakoi paikallisradioiden Kuukauden Levy -tittelin marraskuussa Kyösti Mäkimattilan uutuusalbumin kanssa.

 
Karjalaisen Stindebinde-laulu on ollut lokakuulta lähtien yksi radioiden soitetuimpia hittejä. Kappale nousi Radio Top 20 -listan kärkeen joulukuun alussa ja näyttää pysyvän siellä myös tammikuussa.

 
Laulaja-lauluntekijät ovat nykyään suositumpia kuin aikoihin. Äänestyksessä kakkoseksi tullut Juha Tapio on ollut vuoden soitetuin artisti, jonka albumi sisältää useita radiohittejä. Samaa voidaan todeta Anssi Kelasta ja Jani Wickholmista. Myös perinteisempää iskelmää edustava J. Eskelinen tekee omia lauluja, ja hänet onkin noteerattu oman lajinsa vuoden kiinnostavimmaksi tulokkaaksi. Yhdentoista ääniä saaneen albumin joukossa on kolme tangokuningasta ja superfinalisti Leif Lindeman.

 
Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikilleen:

J. KARJALAINEN
– Vuoden ainoa levy, jonka julkaisua OIKEASTI odotin. Odotus myös palkittiin. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Takuuvarmaa Jiitä koko paketti. Jussi Häkkilä / Radio Pooki  

JUHA TAPIO
–  Juha Tapion vuoro loistaa. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Juhan uuden albumin hittien määrä on ällistyttävä. Hänellä on taito tehdä lauluja, joita voi kuvata sanalla ”voimaannuttava”. Juhan laulut antavat uskoa tulevaisuuteen, toivoa paremmasta ja rakkautta faneille. Mies pistää itsensä täysillä peliin, eikä häpeile laulaa tunteistaan. Pentti Teräväinen / Radio Musa

J. ESKELINEN
– Karismaattinen sekä komeaääninen laulaja, joka pysäyttää kuuntelemaan ja erottuu massasta. Eskelisen äänessä on tunnetta, tuoreutta, tulkintaa ja ripaus hypnoottista taikaa. Tekstinkäsittely on huolellista. Kappaleet soljuvat tunteesta toiseen säilyttäen syvimmät tunteet koko albumin täydeltä, niitä kuitenkaan tukahduttamatta. Elämäni laulu on hittipitoinen albumi, jonka kaikki kappaleet sopivat mitä parhaiten radiosoittoon ja uppoavat suomalaiseen sielunmaisemaan. Tanssilattialla levyn kappaleet suoristavat upslaakit ja saavat kukkahelmat heilumaan. Reijo Glad / Radio Sandels

VUODEN 2015 LEVY
************************
1. J. KARJALAINEN – Sinulle, Sofia (Warner)
2. JUHA TAPIO – Sinun vuorosi loistaa (Kaiku)
3. MATTI ESKO – Järvenpää – Pasila (Turenki)
4. ANSSI KELA – Nostalgiaa (Fried Music)
5. J ESKELINEN – Elämäni laulu (S-viihde)
6. KYÖSTI MÄKIMATTILA – Yössä soi Americano (Sony Music)
7. JANI WICKHOLM – Sininen tie (MMA Records)
8. EGOTRIPPI – Vuosi Nolla (Warner)
9. LEIF LINDEMAN – Toivon (Sony Music)
10. KAUKO SIMONEN – Sininen on hetki rakkauden (Vee-music)
11. AMADEUS LUNDBERG & RNO – Puhu minulle rakkaudesta (Magnum)