Viidennessä jaksossa käydään rakennustarkastajan juttusilla, puhutetaan Rakentajan ABC -kirjasen tekijää ja tehdään maaperätutkimukset.

2016-01-12 10.17.45
Omakotitalotyömaalla ei saa tehdä juuri mitään ilman asianmukaisia lupia, jotka haetaan rakennusvalvonnasta. Sinne kannattaa olla yhteydessä jo ideointivaiheessa, sillä rakennusvalvonta neuvoo mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Kuuntele rakennustarkastaja Petri Mäen haastattelu:

Rakennusvalvonnasta saa opaskirjasia ja muuta hyödyllistä materiaalia, jossa rakentamiseen liittyviä asioita selvitetään juurta jaksain.

Rakentajan ABC

hannuwahlbomYksi hyödyllinen painotuote on Rakentajan ABC -kirjanen, josta on tehty oma versio myös Tampereen seudulle. Perustietoa ja hyödyllisiä vinkkejä saa myös Rakentajan ABC:n nettisivuilta.

Kuuntele Rakentajan ABC:n Hannu Wahlbomin haastattelu:

Maaperätutkimus
maapera2
Tontin maaperätutkimuksella selvitetään onko tontilla rakentamiseen esteitä tai hidasteita. Tähän pestattiin Geopalvelu Oy, jonka tiimistä tontille ilmestyivät mittamies ja kairaaja. Kuuntele mittamies Mark Ayeongin haastattelu:


maapera3

Tarina jatkuu Mark Ayeongin kanssa:

Geopalvelu on toiminut jo vuodesta 1994 alkaen, joten soitetaanpa seuraavana toimitusjohtaja Toivo Ali-Runkalle. Hän kertoo mm. yhtiön historiasta:

Maaperätutkimuspaperit lähtivät nopeasti rakennusvalvontaan ja homma etenee muutenkin.

HUOMIO! Sarjan muut jaksot löytyvät, kun siirrät kursorin sivun yläosassa olevaan RAKENTAJARADIO-kohtaan.
TUTUSTU Geopalveluun netissä.
Perustietoa rakentamisesta antaa Rakentajan ABC

Jaa