Rakentajaradion kuudennessa jaksossa puhutaan talotoimittajan ja rakennustarviketoimittajan valinnasta

Esimerkkitapauksessamme on tutkittu kaikki mahdolliset talotehtaiden esitteet ja luettelot. Samoin on käyty läpi erilaisia lämmitysmuotoja ja energiatehokkuuksia.
Vaihtoehtoja on todella paljon joka suhteessa. Jos kustannuksista puhutaan, niin kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kutakuinkin samannäköisen talon voi rakennuttaa monenlaisella hintatasolla.

Rakentamista suunnitteleva voi tutustua valikoimiin talotehtaiden nettisivuilla ja käydä katsomassa rakennusliikkeiden näyttelykohteita, joita esitellään harva se viikonloppu jossain päin Pirkanmaata.

Passiivikivitalo

Talotehtaiden valikoimiin ja viimeisimpiin innovaatioihin voi tutustua konkreettisesti vuosittain heinäkuussa asuntomessuilla, jotka pidettiin kesällä 2015 Vantaalla ja seuraavat Seinäjoen Pruukinrannassa. Asuntomessuilla oli mukana myös tamperelainen Passiivikivitalo – yhtiö, joka tekee energiatehokkaita kivitaloja ja hyödyntää niissä aivan uusia innovaatioita.

Lähdimme Passiivikivitalojen toimitusjohtaja Esa Tommolan juttusille.

2016-01-19 16.37.51

Tulilattia

Passiivikivitalojen uusi innovaatio Tulilattia herätti kiinnostuksen jo Vantaan asuntomessuilla ja sen jälkeen on tapahtunut paljon tällä rintamalla. Juttutuokio jatkuu kohta Esa Tommolan kanssa.

2016-01-19 16.22.47

Rakentajakoulutusillat

Rakentamista suunnitteleva ja tositoimiin ryhtyvä tarvitsee kaiken mahdollisen informaation. Kuten aiemmin todettiin rakentamista lainoittavat pankit järjestävät omia iltojaan rakentajille. Niin tekee myös Passiivikivitalo-yritys, joka järjestää rakentajakoulutusiltoja asiakkailleen. Tästä lisää seuraavaksi:

Juttutuokio Esa Tommolan kanssa jatkuu:

Talotoimittajan valinnan jälkeen keskitytään suunnitteluun, jotta kaikki on selvää ennen kuin aletaan tosissaan rakentaa.

Rakennustarviketoimittaja

Heti alkuvaiheessa eli suunnittelun kestäessä voi hankkia jo rakennustarviketoimittajan, joka hoitaa keskitetysti rakennustyömaalle tarvittavien materiaalien hankinnan ja toimitukset. Käydään seuraavaksi Starkin aluejohtaja Timo Mäyrämäen juttusilla.
2016-01-18 15.37.28

 

HUOMIO! Sarjan muut jaksot löytyvät, kun siirrät kursorin sivun yläosassa olevaan RAKENTAJARADIO-kohtaan.

 

Jaa