Rakentajaradiossa puhutaan nyt katontekemisestä. Asiantuntijana on insinööri Henri Turpeinen Kattokeskuksesta.

TÄHÄN MENNESSÄ TAPAHTUNUTTA

Työt rakennuksella ovat edenneet aikataulun mukaan. Seinävalun annettiin kuivua kunnolla ja sen jälkeen asennettiin alapohjaan vesi- ja viemäriputket, oikeassa järjestyksessä ja oikeilla materiaaleilla peitettynä.

Passiivikivitalopakettiin kuuluvat kattotuolit, ruoteet ja aluskatteet, jotka vastaava mestari Sami Hietaniemi joukkoineen asensi paikoilleen.

2016-02-11 10.05.48Sisäpohjan täytön jälkeen asennettiin ikkunat ja ovet, minkä jälkeen rakenteilla olevaa taloa ryhdyttiin lämmittämään.

Passiivikivitalopakettiin kuuluivat myös kattotiilet, joten katontekoon,vesikaton varusteiden ja kattoturvatuoteiden asentamiseen tilattiin alan ammattimiehet Kattokeskuksesta.

Todettiin, että katonteko talvipakkasilla sujuu ammatikseen kattoja tekeviltä nopeammin ja varmemmin. Samaan aikaan jatkuivat sisäpohjan betonivalun valmistelut.

Asiantuntijana on insinööri Henri Turpeinen. Kuuntele haastattelu klikkaamalla palkin vasenta päätä:


KATON SUUNNITTELU

Henri Turpeinen kertoo, mitä katon suunnittelussa on otettava huomioon ja millaisia materiaaleja on tarjolla:


KATON TEKIJÄT
2016-02-11 10.04.59
Kattomies ei saa potea korkean paikan kammoa, sillä katolla liikutaan kuin… isot oravat. Turvallisuus on ykkösasia ja työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa:


KATON VARUSTELU

Katon rakentamisen yhteydessä asennetaan vesikaton varusteet ja ns. kattoturvatuotteet, joita suositellaan myös kattoremonttien yhteydessä:

 

Katot tekee Kattokeskus