Talvirakentamisen haasteet ovat nyt Rakentajaradion aiheena. Asiantuntijana on esimerkkikohteemme vastaava mestari Sami Hietaniemi.
2016-03-15 13.06.54
Rakentaminen on nykyään ympärivuotista, mutta ihan kaikkea ei voi tehdä talvella. Aikataulut kannattaa suunnitella siis hyvissä ajoin etukäteen, että vesikatto saadaan päälle pian ja päästään pakkaskaudeksi sisätöihin. Tästä lisää tuokion kuluttua Sami Hietaniemen kanssa (klikkaa palkin vasenta päätyä):


HYÖDYT JA HAITAT

Mitä hyötyjä saadaan, kun rakennetaan talvella? Mihin haittoihin törmätään talvirakentamisessa?


MIEHET PAKKASESSA
IMG_3736
Miehet ja laitteet toimivat pakkasellakin, sillä nykyiset työvaatteet ja varusteet on suunniteltu ankariin olosuhteisiin.  Raja se on rakennustöissäkin..ainakin pakkasraja… vai onko?


RAKENNUSKONEVUOKRAAMOT

Rakennuttajan ja rakentajan ei kannata ostaa omaksi kaikkia rakennuksella tarvittavia koneita ja laitteita. Useimmiten kannattaa kääntyä rakennuskonevuokraamon puoleen.

Aluksi, muutaman kuukauden ajaksi tarvitaan työmaakoppi, jossa voidaan pitää ruoka- ja kahvitaukoja sekä säilyttää piirustuksia ja työvälineitä.
IMG_3801
Ennen pohjavalun tekoa huomattiin, että pohjasoran alle olikin suojauksista huolimatta iskenyt routa. Sami Hietaniemi kertoo miten siitä selvitiin. HRK-rakennuskonevuokraamo toimitti nopeasti sulatuslaitteet. Esimerkkikohteessa on tarvittu myös mm. nostimia, maantiivistäjiä eli tasoitusjyriä.IMG_3798

Työmaakopit vuokraa Ramirent

Rakennuskoneet vuokraa Hämeen Rakennuskone

Jaa