Rakentajaradion aiheena on tällä kertaa betonilattian valutyö. Kyseessä on tärkeä ja merkityksellinen työvaihe senkin takia, että betonilla peitetään monia aiempia työvaiheita. Betonin alle jää mm.  sähköjohtoja, vesiputkia ja lämmitysputkia sekä raudoituksia ja eristeitä, jotka asennettiin pohjasoran päälle.
Työmaalta tavoitettiin haastatteluun  vastaava mestari Sami Hietaniemi, sähköurakoinnista vastaava Olli Sorva Nokian Sähkötalosta, Passiivikivitalojen Tulilattia-mies Pasi Lehtimäki sekä Betonitrion Jari Kiikkinen, joka vastasi varsinaisesta betonilattiatyöstä. Myös LVI-urakoinnista vastaava LVI Emal Oy teki paljon töitä ennen betonilattian valua.  Sähkö- ja LVI-urakoinneista puhutaan tarkemmin lähiaikoina Rakentajaradiossa.
2016-03-15 13.06.54
Mennään aluksi vastaavan mestarin Sami Hietaniemen juttusille (klikkaa palkin vasenta päätyä, niin haastattelu alkaa):


SÄHKÖURAKOITSIJA
2016-03-21 11.14.50
Esimerkkikohteemme sähköurakoitsijaksi valittiin Nokian Sähkötalo, jonka työnjohdosta vastaa yrittäjä Olli Sorva. Hän on monille kuuntelijoille jo ennestään tuttu Radio Musan aalloilta:

 

TULILATTIA
2016-03-21 11.21.38
Tulilattia Oy:n insinööri Pasi Lehtimäki on sekä suunnittelija että käytännön tekijä. Hän vastaa työmaalla Tulilattian asentamisesta:

 

BETONILATTIAN VALU
2016-02-18 13.17.50
Betonilattian valu on nykyään ammattimiesten työtä. Kaukana takana ovat ajat, jolloin lattioita tehtiin talkoilla tai kossupullopalkalla. Lattia tuntuu koko ajan jalan alla, joten se on tehtävä kunnolla. Esimerkkikohteemme betonilattiaa toteuttamaan pestattiin Jari Kiikkisen johtama Betonitrio, joka urakoi noin 150 omakotitalojen lattiaa vuodessa Pirkanmaalla:

2016-02-19 09.17.24
Betonilattian teko on fyysistä työtä, josta vain muutama mies on päässyt vanhuuseläkkeelle. Raskaiden betoniletkujen kanssa työskentely käy muunkin kuin selän päälle. Jari Kiikkinen kertoo betonilattian käytännön tekemisestä:

2016-02-19 09.19.30
Rakentajaradion seuraavissa jaksoissa tarkemmin sähkö- ja LVI-urakoinneista.

Sähköurakoinnista vastaa Nokian Sähkötalo
LVI-urakoinnin tekee LVI-Emal
Betonilattiat valaa Betonitrio