Esimerkkikohteemme on edennyt jo siihen vaiheeseen, että taloon hankitaan ilmalämpöpumppu ja keskuspölynimuri. Molemmat ovat moderneja keksintöjä, jotka ovat yleistyneet viime vuosina kaikkialla. Ilmalämpöpumppuasioissa yhteistyökumppani on Honkoliini Oy, keskuspölynimureissa Beamark Oy.

Ilmalämpöpumppuja alettiin asentaa Suomessa kymmenisen vuotta sitten. Laite havaittiin hyödylliseksi energiansäästön ja huoneilman laadun parantajana. Honkoliini Oy edustaa useita merkkejä ja Hannu-Pekka Ojamäki kertoo asiasta lisää (klikkaa palkin vasenta päätyä, niin tarina alkaa) :

2016-04-27 13.56.13

Mitä kannattaa ottaa huomioon ilmalämpöpumpun hankinnassa ja merkin valinnassa? Asennus ei ole jokapojan hommaa, mutta perushuolto eli puhtaanapito kyllä onnistuu kaikilta. Hyvin huollettu ilmalämpöpumppu on pitkäikäinen. Hannu-Pekka Ojamäen haastattelu jatkuu:


2016-04-08 12.53.41
Beamark Oy edustaa ja tuo maahan Beamin ja Electroluxin keskuspölynimureita. Yrittäjä Antti Yli-Houhala on alan asiantuntija

Keskuspölynimuri yleistyi omakoti- ja rivitaloissa jo 1980-luvun puolella. Keskuspölynimurin edellyttämä putkisto kannattaa suunnitella ajoissa, jolloin se voidaan asentaa alapohjaan. Esimerkkikohteessa haluttiin päästä yhdellä imurasialla, joten erikoistilauksena saatiin 15 metrin letku.

2016-02-05 12.06.18Keskuspölynimurit ovat kehittyneet huomattavasti alkuajoista, ne ovat pienempiä, tehokkaampia ja hiljaisempia. Niihin on tullut myös uutta digitekniikkaa ja käytännöllisiä uusia ominaisuuksia.  Antti Yli-Houhalan haastattelu jatkuu :

Ilmalämpöpumput myy ja asentaa Honkoliini Oy
Keskuspölynimurit, lisätiedot Beamark Oy