Puutarhasuunnittelun asiantuntijaksi on saatu Merjan Puutarhan yrittäjä Merja Säntti, jolla on laaja kokemus kaikesta aiheeseen liittyvästä.

Merjan Puutarha avasi Lielahdessa keväällä 2015, ja tätä ennen yritys toimi jo Sastamalassa. Perinteisen kukkien ja muiden kasvien myynnin lisäksi yritykseltä saa apua myös puutarhan suunnitteluun ja toteutukseen.

Moni kuvittelee, että se riittää, kun haetaan kaikenlaisia kasveja ja lykätään ne multaan ja kastellaan. Miksi puutarha kannattaa suunnitella hyvissä ajoin? Kuuntele Merjan haastattelu (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin tarina alkaa):


2016-05-03 14.28.32
Uudisrakennuksessa puutarhan ja pihan tekoon kannattaa budjetoida, jotta rahat eivät ole lopussa, kun pitäisi tehdä viihtyisä ympäristö:


2016-05-03 14.29.31
Miten puutarhasuunnittelu alkaa ja miten se etenee? Monissa uudiskohteissa koko ympäristö rakennetaan, kun tontilla ei ole yksinkertaisesti mitään. Esimerkiksi puita on vaikea säilyttää, kun tontilla käytetään työkoneita. Mitkä seikat vaikuttavat suunnittelussa?


2016-05-03 14.30.52
Puutarhasta suunnitellaan asiakkaan näköinen, ei suunnittelijan näköinen.
Piha on helppo toteuttaa puutarhasuunnitelman avulla ja huolellinen suunnittelu takaa pihan helppohoitoisuuden.  Suunnittelijan avulla puutarhasta saa toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden, joka nostaa talon arvoa.

Jos asukkaat ovat kiireisiä tai heillä ei muuten ole mahdollisuutta keskittyä puutarhan hoitoon, tarjolla on palvelua, jolla puutarha pysyy kuosissa.

Puutarha-asioissa palvelee Merjan Puutarha

Jaa