Anne Mattila on voittanut paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen uudella Kuivaa koivua -albumillaan.  Kakkoseksi tuli lähes 50 vuoden uran tehnyt Anita Hirvonen uudella Värinää riittää-albumillaan. Pronssille äänestettiin Suora Lähetys -lauluyhtyeen Tumma kaiho.

Karvialta kotoisin oleva iskelmälaulaja Anne Mattila on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo 20 vuoden komean uran. Hän on ollut vuosien ajan yksi tanssilavojen vetovoimaisimmista artisteista. Maalaistytön imagosta ei ole ollut ainakaan haittaa keikkarintamalla. Anne on yksi työllistetyimmistä tanssittajista Deja-Vu-yhtyeensä kanssa.

Anne Mattila aloitti uransa lähes  tanssimusiikin tenavatähtenä, sillä ensimmäiset keikkansa hän lauloi vain 11-vuotiaana. 13-vuotiaana hänestä tuli jo jenkanlaulun SM-voittaja. Pian tämän jälkeen ilmestyivät ensimmäiset levytykset. Menestys tuli ison levy-yhtiön julkaisemalla albumilla vuonna 2002.

Anne Mattilan suosio loi viime vuosikymmenellä oloissamme erikoislaatuisen ilmiön, kun Annen sisarukset nousivat kukin vuorollaan tanssikansan suosikeiksi.

Anne Mattila on laulamisen ohella myös kuvataiteilija, jolla on oma taidekahvila Karvian kunnassa. Kahvilassa järjestetään myös konsertteja.

Kuivaa koivua -albumin ovat tuottaneet Petri Munck ja Rauli Eskolin. Levyllä kuullaan myös kaksi Annen säveltämää ja sanoittamaa kappaletta.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

ANNE MATTILA
– Levyllä on mielenkiintoisia, aika syvällisiäkin tarinoita, jotka yhdistettynä Annen uskottavaan tulkintaa pysäyttävät kuuntelemaan. Hyvin tehty levy, jonka myötä on hyvä lähteä 20-vuotisjuhlakiertueelle. Reijo Glad / Radio Sandels
– Ääni todellakin ratkaisee. Annella on se. Eikä lauluissakaan vikaa ole. Kyllä soi. Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Kuivaa koivua ei tarvinnut talvella, mutta onneksi keväällä ilmestyi kuivaa koivua levylautaselle. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Anne Mattilan johdonmukainen ura jatkuu mukavissa merkeissä. Tuotannossa kaikki on kohdallaan, hyvät biisit ja loistava laulaja. Täydellinen radiolevy. Jos laulukieli olisi englanti, puhuisimme kantripopista. Pentti Teräväinen / Radio Musa

LENA & THE SLIDE BROTHERS
–  Suomessakin osataan tehdä erinomaista juurimusaa. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Huhtikuu 2016
1. ANNE MATTILA – Kuivaa koivua (Sony Music)
2. ANITA HIRVONEN – Värinää riittää (Hikiän Takomo)
3. SUORA LÄHETYS – Tumma kaiho (Warner Music)
4. LENA & THE SLIDE BROTHERS – The Road (RetroU Art)
5. ANTTI TUISKU – En kommentoi (Warner Music)
6. VALOVUOSI – Tanssi niinku kukaan ei kattois (Sony Music)