Tässä jaksossa vieraillaan RTV:n Sammonkadun myymälässä ja puhutaan sisustussuunnittelusta, maaleista, tapeteista, laatoista ja kylpyhuonekalusteista. Asiantuntijoina Merja Salmela, Marjo Harju ja Terttu Havimäki, jonka juttusille mennään ensimmäisenä ja aiheena on sisustussuunnittelu (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu alkaa)


2016-04-27 12.48.07

Sisustussuunnittelu on asiakkaan ja suunnittelijan yhteistyötä. Talon tyyli ja ulkoväritys otetaan huomioon, kun pyritään tyylikkääseen lopputulokseen. Vaikka trenditoimistot päättävät värimaailmaa etukäteen, kaikki ei mene läpi Suomessa. Tarina jatkuu Terttu Havimäen kanssa:


2016-05-24 14.46.44
Marjo Harjun kanssa puhutaan lattioista ja laatoituksista. Isot laatat ovat nykyään trendikkäitä, mutta myös ns.valemosaiikkia halutaan. Pohjatyöt on tehtävä kunnolla ennen laatoitusta:


2016-05-24 14.49.20
Suomessa kylpyhuoneet ja WC:t ovat maltillisen kokoisia, jopa pieniä. Tilaa kannattaisi varata tarpeeksi jo suunnitteluvaiheessa. Tarina jatkuu kylpyhuonekalusteista, joissa valikoimaa riittää:

2016-05-24 14.44.40

Tapettien ja maalien asiantuntija on  Merja Salmela. Vain mielikuvitus ja rahapussi on rajana tässä vaiheessa, sillä vaihtoehtoja on. Kunnon tuotteet ja työvälineet helpottavat työtä. Vinkkejä kannattaa kysyä ammattilaisilta:

Suomessa suositaan vaaleita ja harmaita sävyjä. Merja Salmela suosittelee asiakkaille pientä koepurkkia, kun halutaan värisävy kohdalleen. Tietokoneruudulla ja kuvastossa värit toistuvat toisin kuin luonnossa. Tästä lisää seuraavana:


Sisustuksen, tapettien, maalien ja kylpyhuoneiden asiantuntija on RTV 

Jaa