Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksessä päädyttiin jakamaan ykköstila kahden erilaisen artistin ja albumin kesken. Kunniakirjan saa Paula Vesala ensimmäisestä Vesala-sooloalbumistaan. Toisen kunniakirjan saa Jaska Mäkynen laadukkaasta Kaiken kauniin rinnalla -albumista. Pronssia äänestyksessä sai Ystävän laulu -albumilla tuottelias Lasse Hoikka & Souvarit, joka otti pronssia myös tammikuussa.

Laulaja-lauluntekijä Paula Vesalan albumi on ollut sekä arvostelu- että myyntimenestys. Monilahjakkuus on pitänyt PMMP:n aikana hankitut fanit ja laajentanut yleisöään tarttuvilla popkappaleilla. Jos PMMP:ssä oli rockia, niin Vesala on enempi poppia. Levyssä on myös tiettyä nostalgiaa, sillä se on julkaistu myös C-kasettina. Tähän mennessä levyltä on noussut jo kolme listahittiä: Tequila, Tytöt ei soita kitaraa ja Älä droppaa mun tunnelmaa. Vesala on yksi kesän festarikuningattarista.

25 vuotta sitten tangokuninkaaksi valittu Jaska Mäkynen on tehnyt uransa komeimman albumin. Resepti on yksinkertainen: valitaan huolellisesti nippu klassikkoja, päivitetään sovitukset ja lauletaan täysijännitteisesti. Kansan syvät rivit kiittävät. Jaskan laulama Niin paljon kuuluu rakkauteen on noussut tanssilistalle.

Jaska Mäkynen keikkailee Nelostie-orkesterin ja kihlattunsa Heli Pakarisen kanssa. Heli voitti kaksi vuotta sitten Laila ja Olavi -laulukilpailun.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

VESALA
– Vesalan syvästi eletty sanoma välittyy ja pistää ajattelemaan. Äärettömän hyvin riimitellyt tekstit on pakko kuunnella. Luontevasti syntynyt, hienosti tuotettu levy miellyttää kaikenikäisiä. Vesala on aito asia. Reijo Glad / Radio Sandels
– Vesala ei droppaa mun tunnelmaa – päinvastoin. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Paula Vesala pärjää kaikessa mihin ryhtyy. Hän osoittautuu esikoisalbumillaan yhdeksi uuden polven parhaista lauluntekijöistä. Monipuolinen levy. Pentti Teräväinen / Radio Musa

JASKA MÄKYNEN
– Jaska on todella kovassa iskussa, ikä on pelkkiä numeroita. Kun päivittää covereita, ne täytyy pistää alkuperäisiä paremmiksi, kuten tässä on tapahtunut. Studiovelho Petri Kokko on ottanut laulajasta kaiken irti. Pentti Teräväinen / Radio Musa
– Laulajamestarin suuruus välittyy levyltä. Tuon paremmin ei voi kotimaista tangoa tulkita. Ääni ja mies ovat kunnossa. Puhtaasta laulusta täydet pisteet. Reijo Glad / Radio Sandels

LASSE HOIKKA & SOUVARIT  
– Kesäkuussa Ystävän laulu piristää kauniina päivänä. Ilmari Aikio /  Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Kesäkuu 2016
1.VESALA – Vesala (Warner)
JASKA MÄKYNEN – Kaiken kauniin rinnalla (Poptori)
3. LASSE HOIKKA & SOUVARIT – Ystävän laulu (Sony Music)
4. KARI VEPSÄ – Elämästä kiitos (Magnum)