Rakentajaradion ajankohtaisena aiheena ovat puutarhan syystyöt. Pistäydymme Reetta Hakavainion juttusilla Merjan Puutarhassa, Lielahdessa.

Sadonkorjuuaika on parhaillaan ja esimerkiksi omenasato on melkoinen. Kuuntele haastattelu (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu käynnistyy):


2016-09-05-13-46-22
Puutarhan syystöihin kuuluu muun muassa istutustöitä, kasvien suojaamista, leikkaamista ja myös sisätiloihin siirtämistä:

2016-09-05-13-45-11
Syksyllä kannattaa suunnitella millaista väriloistoa haluaa seuraavalle kaudelle. Sipulikukkien istutusaika on syksyllä. Suomi on jaettu vyöhykkeisiin sillä perusteella, miten tietyt kasvit menestyvät alueella. Pirkanmaa kuuluu kolmosvyöhykkeeseen, Lappi viitosvyöhykkeeseen ja eteläisin Suomi ykkösvyöhykkeeseen. Ilmastonmuutoksen ansiosta nykyään menestyvät entistä aremmat kasvit. Kuuntele lisää:


2016-09-05-13-45-54Nurmikko hyötyy syyslannoituksesta ja nurmikko kannattaa jättää hieman normaalia pidemmäksi kasvukauden lopussa. Voiko siirtonurmikkoa istuttaa syksyllä? Talvikauden aikana Merjan Puutarha myy myös sisustustavaraa sekä järjestää muun muassa kukansidonta- ja pajukursseja. Kuuntele lisää:

Asiantuntijana Merjan Puutarha

Jaa