Rakentajaradion tässä jaksossa puhutaan huonekalujen valinnasta, asiantuntijana Vexkalusteen yrittäjä Mauno Kuja-Aro. Toisena aiheena ovat puolapuut, joista on tehty Pirkkalassa design-tuote. puolapuut

Ennen kuin mennään Vexkalusteeseen, soitetaan Suomen Voimistelutuotteeseen, jossa Mika Saarinen kertoo uudelleen suosioon nousseista puolapuista (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä,  niin haastattelu käynnistyy):

2016-10-11-14-59-06Sammonkadulla sijaitseva Vexkaluste on kalustanut ihmisten koteja jo pitkään. Asiakkaat arvostavat muun muassa nopeita toimitusaikoja ja sitä, että huonekalut saa valmiiksi koottuna ja tarvittaessa kotiin kuljetettuna. Mauno Kuja-Aron ura alkoi jo 1967, joten juhlavuosi lähestyy:

Huonekaluliikkeistä haetaan yleensä täydennystä olemassa olevaan kalustukseen. Yliopistokaupungissa kalustetaan usein myös koko opiskelija-asunto samalla kertaa. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun tulevat ostoksille uudestaan, usein jopa kolmannessa sukupolvessa:

2016-10-11-15-01-00Kalusteissa on jatkuvasti muoti-ilmiöitä. Jotkut poistuvat nopeasti, mutta klassikot säilyttävät asemansa:

2016-10-12-17-07-59Kalusteiden värimaailma muuttuu vuosien myötä. Tällä hetkellä on kolme ”pääväriä”: musta, valkoinen ja harmaa. Mauno Kuja-Aro on varma, että tämä muuttuu lähivuosina.

Vexkalusteella on myös verhoomopalvelu, sillä asiakkaat haluavat usein säilyttää rakkaat huonekalunsa. Tällöin voidaan uusia esimerkiksi tuolin tai sohvan jousitus tai päällysteet – ja huonekalu on jälleen uutta vastaava:

Modernit puolapuut valmistaa ja myy Suomen Voimistelutuote

Asunnot kalustaa Vexkaluste

Jaa