Disko 50 vuotta Suomessa -juhlavuosi huipentui lauantai-iltana Tampere-talossa pidettyyn juhlagaalaan, jonka kansainvälisenä pääesiintyjänä oli italodiskotähti Gazebo (”I like Chopin”, ”La Dolce Vita” jne,).

dsc_3060
Suomalaisen Diskokulttuurin Kehittämis- ja Edunvalvontayhdistys ry jakoi gaalassa elämäntyöpalkinnot ansioituneille DJ-veteraaneille Johnny-Kai Forssell (Pori), Topi Honkonen (Tampere), Jouko Linnamaa (Helsinki), Kari Niiranen (Kuopio), Tapani Ripatti (Lahti), Vesa-Matti Talonen (Tampere), Pentti Teräväinen (Ylöjärvi) ja Markku Vesala (Lappeenranta). Kuvassa palkittuja sekä DJ Hall Of Famen jäseniä.

 

 
2016-10-22-19-31-59
Edelläkävijäpalkinto ojennettiin valtiotieteen tohtori Pentti Kemppaiselle, joka oli myös tapahtuman juhlapuhuja. Hän oli maan ensimmäinen ”amerikkalaistyyppinen” radio-DJ, DJ Poppamies, jonka radioshow alkoi 1960-luvun lopulla.

Muurinmurtajapalkinnon saivat dance- ja klubimusiikkia ansiokkaasti maailmalle vieneet Jori Hulkkonen ja Ville Virtanen alias Darude.

 

 

Ensimmäisen Suomen Diskotähti -palkinnon sai Meiju Suvas (kuvassa myös Gazebo), joka vastaanotti kunniakirjan Hurriganes-näyttelyssä iltapäivällä, keikkamatkansa varrella. DJ:t tutustuivat Hurriganes-näyttelyyn, jonka asiantuntijana mukana oli yhtyeen kanssa paljon keikkaillut DJ Nite alias Kari Niiranen.
2016-10-22-14-41-31
DJ Hall Of Fameen eli tiskijukkien kunniagalleriaan kutsuttiin uusiksi jäseniksi Eero Hepojoki (DJ Erkku) ja Jouni Pyhäjärvi (DJ Jone).

Ensi vuonna samaan aikaan järjestetään Tampere Disco Happening, josta lisää myöhemmin.

 

Jaa