Wham-duon riveissä uransa aloittanut, sooloartistina megatähdeksi kasvanut laulaja-säveltäjä-tuottaja George Michael kuoli joulupäivänä kotonaan Goringissa, joka sijaitsee noin 80 kilometriä Lontoon länsipuolella. BBC:n  mukaan poismeno oli ollut rauhaisa. Lopullinen totuus paljastuu aikanaan,  ehkä piankin. George Michael oli kreikkalaista, kyproslaista sukujuurta ja  53-vuotias.
George Michael nousi maailmanmaineeseen 1981 aloittaneen MTV USA –  musiikkikanavan avulla. Wham-duon puhtoinen imago ja huoleton meininki tehosi  erityisesti teini-ikäisiin tyttöihin ja nuoriin aikuisiin naisiin. Club  Tropicana, Wake me up before you go-go, Freedom, Last Christmas. Jo tuolloin  oli selvää, että Michael siirtyisi sooloartistiksi.

Michael oli yhä Wham-duon kirjoissa, kun 1984 ikuisti ensimmäisen  soolohittinsä Careless whisper. Varsinaisen sooloura alkoi Whamin Kiinan  vierailun ja Lontoossa pidettyjen jäähyväiskonserttien jälkeen, ja pääsi tosi  vauhtiin 1987 hitillä I want your sex ja albumilla Faith. Viimeksi mainitulta  löytyi neljä USA:n listan paalupaikalle noussutta biisiä.

George Michael oli Princen ja Madonnan tasoinen seksisymboli, esiintyjä jonka  kaikki halusivat nähdä livenä. Kyyti oli muutaman vuoden aikana niin hurjaa,  että se koetteli laulajan psyykkeä. Hän ei enää viihtynyt julkisuudessa. Hän  vähensi kiertueitaan ja teki niiden sijaan yksittäisiä mutta isoja  avustuskonsertteja. Frank Sinatra kehotti kestämään.

VAIKEUKSIA, VAIKEUKSIA

Levytysrintamalla sukset menivät ristiin Sony -levyfirman kanssa. George  Michaelilta ei ilmestynyt moneen vuoteen juuri mitään. Kaudella 1991-2014 hän  julkaisi vain viisi uutta albumia. Eikä siinä kaikki. Yksityiselämään  ilmaantui isoja kuhmuja. Siviiliasuinen miespuolinen siveyspoliisi käräytti  hänet homoseksin ostoyrityksestä yleisen käymälän liepeiltä Los Angelesissa.

Tuo käry rassasi. Hän oli halunnut pysytellä kaapissa. Huumeet ja alkoholi  saivat otteen George Michaelin elämästä. Hän pysytteli paljon kotona. Jos  hänestä kuultiin, se saattoi tapahtua jonkin mystisen autokolarin tai rattiin  nukahtamisen yhteydessä. Seesteisinä viikkoina ja kuukausina syntyi sentään  kunnollista jälkeä.

Vuonna 2010 oli vuorossa kahdeksan viikon vankilatuomio rattijuopumuksesta. Se  oli psyykelle ja fysiikalle suoranaista myrkkyä. Vuonna 2011 George Michael  sai vakavan keuhkokuumeen ja joutui perumaan lukuisia konsertteja. Häntä  hoidettiin Itävallassa sijaitsevassa klinikassa. Pitkään jatkunut miessuhde  oli loppunut kuukausia aikaisemmin.

George Michael lauloi Lontoon kesäolympialaisten päättäjäisjuhlassa elokuussa  2012. Hänen mainio äänensä oli tallella eikä lavaliikkuminenkaan huonolta  vaikuttanut. Kuolemaansa edeltäneinä viikkoina ja kuukausina hänen kerrotaan  työstäneen uutta materiaalia ja tv-dokumenttia. Häntä nähtiin julkisuudessa  entistäkin harvemmin, selkeästi hauraana.

Taiteilijaystävien mukaan George Michael oli rauhallinen tyyppi, mukavaa  seuraa, mutta kantoi povellaan kaiken maailman murheita. Hän avusti  rahallisesti ja esiintymällä esim. AIDS-potilaita ja Afrikan köyhiä lapsia. HELO