Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Sinitaivas -orkesteri albumillaan Sinisempi kuin silloin. Kakkoseksi tuli Veikko Pentin albumi Mukaan vaan, yhdessä parempaan.

Kymmenvuotisjuhliaan viettävät Sinitaivas on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen suosituimmista tanssiorkestereista. Kuusimiehinen yhtye tunnetaan monipuolisesta, tanssijalan alle menevästä ohjelmistostaan.

Voitokas 10-vuotisjuhla-albumi on tehty 16-henkisen, laajennetun juhlakokoonpanon kera. Levyllä on 19 kappaletta ja pituutta lähes 70 minuuttia. Albumi on taltioitu huhtikuun lopulla Someron Esakallion ja Tuuloksen Kapakanmäen tanssikesän avajaisissa.

Sinitaivas esittää ykkösluokan osaamistaan läpi koko levyn, joka on läpileikkaus yhtyeen ohjelmistosta. Cover-kappaleet on valittu taitavasti, ne eivät ole kaikkein kuluneimpia.

Albumilta on noussut Tätä Suomi tanssii -listalle Ich dich liebe, jolla kuullaan tuolla listalla ensimmäistä kertaa saksaa ja englantia.

Sinitaivas – ja kaikki muut Kuukauden Levy -voittajat vuoden ajalta palkitaan Lavakauden päättäjäisissä, joita juhlitaan sunnuntaina 10.9. Hotelli Tornissa, Tampereella. Alan ammattilaisten kokoontumisajoihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

SINITAIVAS
– Selevä tapaus. Sinitaivas on ykkönen. Jussi Häkkilä / Radio Pooki

– Erinomaisen monipuolinen levy sopii tanssi-iltaan ja radiosoittoon. Voi vain ihailla orkesterin tyylitajua. Hieno levy. Reijo Glad / Radio Sandels
– Sinitaivas jatkaa isojen tanssiorkestereiden pitkää perinnettä, eikä suinkaan vedellä. Sovitukset ovat muhkeita, oivaltavia ja svengaavia. Tämä on yksi lajinsa parhaista albumeista pitkään aikaan. Kuunnelkaa itse. Pentti Teräväinen / Radio Musa

KUUKAUDEN LEVY / Elokuu 2017
1. SINITAIVAS – Sinisempi kuin silloin (omak.)
2. VEIKKO PENTTI – Mukaan vaan, yhdessä parempaan (Flame Records)

Katso myös Sinitaivaan nettisivut.