Syyskauden toisessa jaksossa vieraillaan Papinkadulla kirpputori Kodin Kakkosessa, jonka yrittäjänä on Erno Mäntyniemi. Ohjelman toimittaa Tarja Jykylä.

Papinkatu 20:ssä toimiva Kodin Kakkonen sai aikanaan vääntää hieman kättä nimestään, kun edesmennyt Kodin Ykkönen -ketju protestoi nimivalintaa. Nyt tuo ketju ja kiista ovat historiaa.

Kodin Kakkonen toimii yli tuhannen neliön avarissa tiloissa. ”Käytetyn tavaran tavaratalon” laajasta valikoimasta löytyy jokaiselle jotain huonekaluista alkaen, paikka on myös kaupungin suurimpia divareita. Pöytiä on noin 150.

Erno Mäntyniemen mukaan kirppikset ovat nykyään kaikkien huvia ja harrastusta. Kierrätys on noussut muutenkin. Kannattaa kierrättää ja saada siitä itselle myös taloudellista hyötyä. Myyntiin kannattaa tuoda sellaista tavaraa, minkä itsekin voisi kuvitella ostavansa. Oma kirpparipöytä kannattaa järjestää usein mahdollisimman selkeäksi.
Vapaa-aikanaan Mäntyniemi harrastaa kuntoilua, sillä työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Myynnin ohella yrittäjän työhön kuuluu varastojen ja kuolinpesien tyhjennystä sekä myös kaatopaikkakeikkoja.

Kuuntele Erno Mäntyniemen haastattelun alkuosa (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä):

Juttu jatkuu Erno Mäntyniemen kanssa:

 

Katso myös Kodin Kakkosen nettisivut

 

Jaa