Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Markus Allan & Tunnelmaorkesteri Hillitty albumilla Buenos Aires Suite. Kakkoseksi tuli Antti Tuiskun albumi Anatude. Pronssia ottivat Simo Frangen & Dave Lindholm maailman ensimmäisellä palindromi-albumilla Tana! Hitit ihanat!

Markus Allan (72) aloitti laulajanuransa jo 1960-luvulla, suuren suomalaisen tangovillityksen myötä. Ensilevytys Liljankukka ilmestyi 1963, kun laulaja oli vasta 18-vuotias. Viime vuosikymmeninä Markus Allanista on tullut suomalaisen tangon suurlähettiläs ulkomailla. Allan on saanut Kullervo Linnan säätiön ja Tango Finlandia -palkinnot.

Uusi levy on saanut innoituksensa Argentiinan pääkaupungista. Sanoittaja Rauli Nordberg tutustui tangoon paikan päällä 2001, jolloin löytyi vielä tangoturismista vapaita alueita. Matkapäiväkirja kääntyi pikkuhiljaa lauluteksteiksi, joiden kulisseina Buenos Aires toimii. Nordbergin säveltäjäkumppani Raimo Hast löysi uuden säveltäjäidentiteetin pseudonyymillä Ramon Arcado.

Levyn taustalla soittaa yhdeksänhenkinen Tunnelmaorkesteri Hillitty johtajanaan Kimmo Parviainen. Buenos Aires Suite on esitetty jo FINtango-festivaaleilla Hampurissa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

MARKUS ALLAN
– Tangon taikaa vuosikymmenien kokemuksella. Jussi Häkkilä / Radio Pooki

– Aidolle kruunaamattomalle tangokuninkaalle voi nostaa hattua jo pelkästään ennakkoluulottoman linjan jatkamisesta. Tervetullut poikkitangotaiteellinen lisä suomalaiseen tarjontaan. Allanilla on takuuvarma tangoääni, joka tuo kansainväliset sävyt myös suomalaisen kuuntelijan ulottuville. Radiosoittoa luvassa. Reijo Glad / Radio Sandels
– Albumi rakentaa hienon, kestävän sillan tangon kotimaiden välille. Allan on edelleen upeassa laulukunnossa. Laulut toimivat yksittäisinä teoksina ja tuokiokuvina, mutta kokonaisuus on edullinen matka Buenos Airesiin. Albumi on napakymppi. Pentti Teräväinen / Radio Musa

ANTTI TUISKU
– Tuisku on tulossa… Talvella, mikäli aikaisempiin talviin katsoo. Ilmari Aikio / Radio Inari

SAMAE KOSKINEN
– Samae Koskisen levy on täynnä hyviä melodioita ja tarttuvia kertosäkeitä. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Syyskuu 2017
1. MARKUS ALLAN & TUNNELMAORKESTERI HILLITTY – Buenos Aires Suite (omak.)
2. ANTTI TUISKU – Anatude (Hyökyaalto Records)
3. SIMO FRANGEN & DAVE LINDHOLM – Tana! Hitit ihanat! (Turenki Records)
4. SAMAE KOSKINEN – Hillitön elämä (Universal)