Mobilia-autokylä sijaitsee Kangasalla, Kisarannan tanssipaikan vieressä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Mobiliasta löytyy kadonneita autoaarteita ja harvinaisuuksia, erityisesti ralliautoilun saralta. Tarja Jykylä vieraili Mobiliassa.

Mobilia on tieliikenteen alan valtakunnallinen erikoismuseo, joka tallentaa, tutkii ja esittelee suomalaisen tieliikenteen historiaa. Museo sijaitsee Längelmäveden rannalla Kangasalla, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Mobilia tunnetaan paikkana, jossa muun muassa kokoontuvat säännöllisesti autojen merkkikerhot. Tämä buumi lähti itse asiassa liikkeelle järven jäältä. Kummeli-ryhmä kuvasi siellä legendaarisen sketsin Lada-kerhon kokoontumisajoista, jonne saapui vain kaksi sinnikkäintä Lada-kuskia. Sketsistä kipinän saaneet Lada-intoilijat kokoontuvat edelleen joka kevät Mobiliassa.

Kansainvälinen Rally Hall of Fame on saanut arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fame on omistettu uransa päättäneille mestarikuskeille ja muille rallin vaikuttajille.

KUUNTELE Petri Niemenmaan haastattelu:

Tarinatuokio Petri Niemenmaan kanssa jatkuu:

Katso myös Mobilian kotisivut