Sara Hildénin taidemuseo Särkänniemessä on nykyään Tampereen kaupungin ylläpitämä. Museoon on pysyvästi sijoitettu Sara Hildénin säätiön omistama nykytaiteen kokoelma. Tammikuun puoleenväliin saakka esillä on amerikkalaisen nykytaiteilija Robert Longon (s. 1953) yksityisnäyttely. Tarja Jykylä tutustui taidemuseoon.

Vaatetusalan yrittäjä Sara Hildén oli suuri taiteen ystävä, joka hankki laajan suomalaisen ja ulkomaisen taiteen kokoelman, jonka painopiste on 1960- ja 1970-lukujen taiteessa.

Robert Longon näyttely esittelee taiteilijan, jonka mustavalkoinen visuaalinen maailma haastaa käsityksemme totuudesta. Hiilipiirrostekniikka yhdistettynä aiheisiin, jotka ovat selkeästi aikamme ikoneita, puhuttelee katsojaa sekä tunnetasolla että älyllisesti.

Kuuntele kokoelmapäällikkö Sarianne Soikkosen haastattelu:

Sarianne Soikkosen haastattelu jatkuu:

Jaa